Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Dokazano: Muškarci su sve manje kavaljeri

Istraživanje koje je nedavno sprovela britanska osiguravajuća kuća ’Sheilas Wheels’ potvrdilo je ono u šta se niko nije ni sumnjao – muškarci odavno nisu kavaljeri, a posebno su se maniri izgubili među mlađima.

Kako su pokazali rezultati, više od polovine žena (55 posto) nije od partnera dobilo poklon više od godinu dana, a svaka peta ispitanica kaže da sama sebi kupuje cvijeće radije nego da čeka da se muškarac sjeti da joj pokloni.

Svaki deseti muškarac mlađi od 25 godina priznaje da je poklon koji je dobio od nekog drugog ‘podvalio‘ partnerki kao poklon koji je on kupio, dok je svaki peti svojoj djevojci uručio dar koji je sam dobio kao besplatni poklon. Gotovo četvrtina ispitanih muškaraca priznala je da cvijeće kupuje na benzinskoj pumpi, dok tri četvrtine muškaraca ispod 25 kaže da rijetko ili nikada ne kupuje cveće svojim partnerkama.

Osim toga, nikoga nije iznenadio podatak da čak 62 posto  mladića priznaje da iako su godinama sa partnerkom, ne znaju kada im je godišnjica. Zaboravljanje važnih datuma nije strano ni starijim ispitanicima, pa samo 66 posto muškaraca starijih od 55 zna datum godišnjice ‘iz prve‘.

Trećina muškaraca priznala je da poklon za posebne prilike traži samo dan pred događaj, a kao dokaz da su se odnosi potpuno izokrenuli ide i podatak da svaka treća žena kupuje cvijeće svom suprugu ili dečku.

 

Srbijanet/Informer.ba