Film Izdvojeno Showbiz

Dolazak Angeline Jolie i Brad Pitta dogovaran šest mjeseci

Dolazak Angeline Jolie i Brada Pitta na zatvaranje 17. Sarajevo Film Festivala dogovaran je šest mjeseci.

Ovo je potvrdila Altijana Marić, PR SFF-a, kazavši da je kontakt s glumicinim timom uspostavljen uz pomoć Zane Marjanović, koja je ostvarila glavnu ulogu u Angelininom rediteljskom prvjencu “U zemlji krvi i meda”.

Potvrdu da dolazi u Sarajevo kako bi zbog izuzetnog doprinosa filmskoj umjetnosti, ali i humanitarnog angažmana u svijetu, preuzela priznanje “Počasno srce Sarajeva”, u Direkciji Festivala znali su mjesec prije početka najvažnije filmske smotre u regiji.

Međutim, zbog profesionalnog odnosa sa slavnim gostima, informacija je čuvana u strogoj tajnosti praktično do početka ceremonije zatvaranja Festivala, piše Dnevni avaz.

“Na naše veliko zadovoljstvo protokol Angelininog i Bradovog boravka je protekao na obostrano zadovoljstvo. Posebno nas raduje činjenica da se susrela s bh. filmskim autorima”, kaže za “Avaz” Mirsad Purivatra, direktor SFF-a.

U Direkciji SFF-a saznaje se da Jolie kao i njen suprug nisu imali posebnih zahtjeva.

Jedino na čemu je Angelina insistirala tokom svog boravka jeste da se sretne s bh. filmskim autorima. Mjesec prije dolaska dobila je filmove naših autora i posebno nas raduje što se prilikom dolaska u Sarajevo susrela s Jasmilom Žbanić, Danisom Tanovićem i Aidom Begić“, kažu u Direkciji SFF-a.

Prije pojavljivanja na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Angelina se susrela s učesnicima “Sarajevo Talent Campusa” i nakon razgovora s učesnicima projekta “Sarajevo grad filma” izrazila želju da se u glavni bh. grad vrati kao predavač na “Sarajevo Talent Campusu”.

Angelina i Brad žive trenutno u Londonu u kući vrijednoj 10 miliona funti

Angelina Jolie i Brad Pitt preselili su se u luksuznu vilu, vrijednu 10 milijuna funti, u Londonu. Par je iznajmio kuću udovice jednog modnog tajkuna koja ima šest spavaćih soba, teretanu, spa i moderno uređene svlačionice. Došli su sa svih šestero djece u London gdje Brad snima svoj novi film “World War Z”. U elitnoj četvrti Richmond, osim Brada i Angie povremeno žive i druge holivudske zvijezde. Oskarovka Sandra Bullock im je susjeda, a George Clooney navodno se nedavno odselio od tamo. Tu su živjeli i Johnny Depp, Michael Douglas i Catherine Zeta Jones.

Brad i Angelina nekoliko su puta viđeni u Londonu s djecom u posljednjih nekoliko tjedana, a tamo će ostati dok Brad ne završi sa snimanjem. “To je najbolje čuvana tajna posljednjih godina da holivudske zvijezde odsjedaju u relativno normalnim kućama u Richmondu gdje mogu proći nezapaženo. Johnny Depp uvijek pokušava koristiti kuću u kojoj su trenutno Brad i Angelina, jer se ne ističe i vrlo je diskretna“, tvrdi izvor za Daily Mail.

 

Informer.ba