Izdvojeno Muzika Showbiz

Joe Cocker sutra u “Beogradskoj areni”

Britanski muzičar Joe Cocker održaće sutra koncert u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj promoviše novi album “Hard Knocks“.

Kokera će na sceni pratiti šest članova benda i tri ženska vokala, a pored novih pjesama podsjetiće publiku i na stare hitove.
“Postoji par pjesama koje su jako uspješne i neizbježne na živim nastupima. Naravno da uvek izvodimo ‘You can Leave your hat on’ i ‘Uncain my Heart’, ali sada želimo da uradimo mali miks, koji će uključiti i stare pjesme kao što su ‘Simple Things’ i ‘Tonight'”, izjavio je nedavno Koker.

Dobitnik Gremija, Zlatnog Globusa i Oskara, izdao je 21 studijski i četiri albuma sa koncerata i prodao na milione primjeraka albuma. Prije četiri godine britanska kraljica Elizabeta II odlikovala je Kokera ordenom Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike.
Koker važi za jednog od najuspešnijih i najpopularnijih pjevača posljednjih 40 godina, a živi nastupi su uvek bili glavni dio njegovog posla i ono u čemu najviše uživa.
Obrada pjesme grupe “Bitls” – “With A Little Help From my Friends” 1969, probila je Kokera na muzičku scenu i donijela mu nastup na čuvenom Vudstok festivalu.
Kritičari i dalje ocjenjuju njegov glas kao jedan od najboljih “bijelih” glasova svih vremena.
Na repertoaru beogradskog koncerta biće 16 pjesama, medju kojima su obrade pjesama “Bitlsa” – “Come together”, “With a Little Help from My Friends” i “She Came in Through the Bathroom Window”, kao i numere “Feelin’ Alright”, “The Letter”, “When The Night Comes”, “Summer In The City”, “You Are So Beautiful” i druge.

 

Blic/Informer.ba