Film Izdvojeno Showbiz

Film o Bin Ladenu već izaziva kontroverze

Filmski producenti iz Holywooda, koji pripremaju film o akciji američkih specijalnih snaga u kojoj je ubijen Osama bin Laden, dobijaju pomoć od Pentagona, dok je administracija predsjednika Baracka Obame odbacila zabrinutosti da bi u ostvarenju mogle biti otkrivene povjerljive informacij.

Film bi trebalo da bude prikazan u kinima u oktobru naredne godine, ili manje od mjesec dana prije predsjedničkih izbora.

Predsjedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Peter King zatražio je pokretanje istrage o kontaktima između administracije i producenata.

King je upitao da li su kompromitovani metodi specijalnih operacija.

Portparol Bijele kuće Džim Kerni tvrdi da nisu pomenute povjerljive informacije.

“Te tvrdnje su smiješne. I nadam se da će, pošto se suočavamo sa stalnom terorističkom prijetnjom Ministarstvo unutrašnje bezbjednosti imati mnogo važnijih tema za obradu od filma”, rekao je Kerni.

Portparol Pentagona Day Leipen rekao je da Ministarstvo odbrane sarađuje sa producentom Catherine Bigelow i scenaristom Markom Boelom koji rade na filmu o akciji u kojem je ubijen Bin Laden.

U saopštenju  navode da film pokriva period tokom tri različite američke administracije koje tragaju za Bin Ladenom, uključujući Billa Clintona i Georgea Busha.

Bigelou i Boel već su sarađivali na filmu “Hurt Locker”, koji je dobio nagradu “Oscar” a pripremali su se za film o Bin Ladenu i prije nego što je lider Al kaide ubijen u akciji u pakistanskom gradu Abotabadu.

 

Srna/Informer.ba