Film Izdvojeno Showbiz

Filmu Hugo 11, a Umjetniku 10 nominacija za Oscara

Film “Hugo” Martina Scorsesea osvojio je jedanaest nominacija za Oscara, a nijemi film “Umjetnik” nominiran je u deset kategorija.

Film Martina Scorsesea “Hugo” osvojio je u utorak jedanaest nominacija za Oscara, pretekavši tako za jednu nominaciju francuski nijemi film “Umjetnik” koji je nominiran u deset kategorija, javlja Hina.

Filmovi “Igra pobjednika” s Bradom Pittom i “Put rata” Stevena Spielberga našli su se na trećem mjestu s po šest nominacija.

Sva četiri filma osvojila su nominaciju za najbolji film, a u toj su kategoriji uz njih nominirani i “Nasljednici”, “Tajni život kućnih pomoćnica”, “Ponoć u Parizu”, “Drvo života” i “Jako glasno i nevjerojatno blizu”.

Za glavnu mušku ulogu nominirani su George Clooney u “Nasljednicima”, Jean Dujardin u “Umjetniku”, Brad Pitt u “Igri pobjednika”, Gary Oldman u filmu “Dečko, dama, kralj, špijun” i Demian Bichir u filmu “A Better Life”.

Popis nominiranih za glavnu žensku ulogu predvodi Meryl Streep za ulogu bivše britanske premijerke Margaret Thatcher u filmu “Željezna Lady”. Uz nju su nominirane Glenn Close za ulogu u filmu “Albert Nobbs”, Viola Davis za “Tajni život kućnih pomoćnica”, Rooney Mara za ulogu Lisbeth Salander u filmu “Muškarci koji mrze žene” i Michelle Williams za “Tjedan dana s Marilyn”.

Za najbolju mušku sporednu ulogu nominirani su Kenneth Branagh (“Tjedan danas Marilyn”), Jonah Hill (“Igra pobjednika”), Nick Nolte (“Warrior”), Christopher Plummer (“Beginners”) i Max von Sydow (“Jako glasno i nevjerojatno blizu”).

Uz Jessicu Chastain i Octaviu Spencer koje su nominirane za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu “Tajni život kućnih pomoćnica”, u toj su kategoriji nominirane i Berenice Bejo (“Umjetnik”), Melissa McCarthy (“Djeveruše”) te Janet McTeer (“Albert Nobbs”).

Za najbolju režiju nominirani su Martin Scorsese (“Hugo”), Michel Haznavicius (“Umjetnik”), Woody Allen (“Ponoć u Parizu”), Alexander Payne (“Nasljednici”) i Terrence Malick (“Drvo života”).

Za najbolji film na stranom jeziku nominirani su belgijski film “Bullhead”, izraelski “Footnote”, poljski “In Darkness”, kanadski “Monsieur Lazhar” i iranski “Nader i Simin se rastaju”.

Dobitnici Oscara bit će poznati na dodjeli u Hollywoodu 26. februara, piše Metro-portal.

 

Informer.ba