Kultura Showbiz Udarno

FOTO/ Da li ikome ova figura liči na Novaka Đokovića?

Dugo pripremana voštana figura Novaka Đokovića konačno je otkrivena u muzeju u Jagodini u Srbiji. I iznenadila je sve jer rijetko ko misli da liči na prvog tenisera svijeta.

„Da nije Đoković prisustvovao otvaranju, ne bih znao da je ovo njegova voštana figura. Ipak, možda bih provalio samo zbog majice“, napisao je Lazar na sajtu Blica.

Voštana figura Novaka Đokovića zauzela je centralno mesto u prostoriji gdje se nalaze i Vlade Divac i Saša Đorđević. Iako je Jagodina okovana ledom i prekrivena snijegom, zbog Noleta poneki posjetilac svrati u Muzej voštanih figura.

” Imali smo mnogo poziva otkako je Novak Đoković dolazio i stalno nas neko zove i pita kada radimo da dođe da vidi njegovu figuru. Ubeđena sam da ćemo kada prođe loše vreme imati rekordnu posetu. Inače, kada je Nole došao, dočekao ga je ogroman broj ljudi, napravila se velika gužva, on nije ni imao mnogo vremena i mogućnosti da se pored figura zadrži, posebno jer je posle toga otvarao kik-boks meč. Rekao je da je figura viša od njega, bio je ljubazan i prijatan i odavao je utisak nekog ko je prijatno iznenađen” – kaže jedan od kustosa muzeja.

Malo Jagodinaca je vidjelo figuru jer je postavljena neposredno pred Đokovićev dolazak.

” Meni se sviđa. Možda nije baš u originalu skinuta, ali je verna. Još više mi se sviđa ceo taj potez, njegov dolazak. Novak je velika zvezda. Videla sam ga kada je došao, skroman je. Deluje sitnije nego na televiziji. Ali zaista, kada je došao, osetilo se u vazduhu koliko je veliki. Oduševljena sam jer smo imali tu priliku da ga vidimo i da nam da autogram, da nam se obrati” – kaže Aleksandra Šupić, koja je došla da posjeti muzej i vidi Novakovu figuru.

Figuru Novaka Đokovića izradio je vajar iz Beograda Svetomir Radović.

” Dobio sam iz njegovog kluba kompletnu opremu, dres i patike koje je nosio. Mogli smo da dobijemo novu opremu, ali to nije to, oprema treba da bude njegova, koju je nosio. Reket je “Head speed pro” i oštećen je sa strane, onako kako ih ošteti kada on izvodi svoj karakterističan pokret i baca reket. Na unutrašnjem delu reketa piše „Novak“. On je visok 1,88 plus tri centimetra đon patika i to je oko 1,91 metar “– objašnjava Radović koji je ipak izradio figuru koja je viša od Novaka i koja ima istureniju bradu nego original.

Novak Đoković voštana figura u Jagodini

U svijetu se figure prave tako što osoba ostavi svoj otisak i otisak tela. Međutim u Srbiji to nije slučaj, pa se figure izrađuju na osnovu fotografija i video-snimaka.

Muzej voštanih figura, osim prizemlja gdje je izloženo ukupno 29 figura, ima i galeriju na spratu. Ranije je bilo najavljeno da će svoje mjesto u ovom muzeju pronaći i figure Borisa Tadića i Cece Ražnatović, ali to je sada u domenu planova za neke naredne godine.

 

Blic.rs/Informer.ba