Izdvojeno Muzika Showbiz

FOTO: Grafiti protiv Dine Merlina

Nepoznate osobe ispisale su na zidu zgrade u Bulevaru  oslobođenja u Novom Sadu grafite protiv sarajevskog pjevača Dine Merlina koji krajem novembra treba da održi dva koncerta u Beogradu.

Grafiti su ispisani sinoć pored murala sa likom Ratka Mladića, na istom mjestu gdje su prije dvije nedjelje pripadnici desničarskog pokreta “Naši” zapalili zastavu Bosne i Hercegovine u znak protesta zbog održavanja koncerata.

Na grafitima piše: “Dino, sve je laž osim smrti” i ” Otkriću ti tajnu, nešto lijepo treba da se desi”.

Prema nepotvrđenim informacijama, sinoć je na istom mjestu zapaljena i zastava Turske.

Stanari okolnih zgrada uputili su saopštenje medijima u kojem se navodi da su nepoznati mladići sinoć oko 21 sat, na očigled stanara, zapalili zastavu Turske prije nego što su iscrtali prijeteće grafite na fasadi zgrade.

Stanari su podsjetili da se njihove zgrade nalaze na manje od 100 metara od policijske stanice, ali da uprkos tome ista grupa mladića pravi incidente.

U novosadskoj policiji Beti je rečeno da će policija provjeriti navode medija, kao i da nijedan građanin sinoć nije policiju obavijestio o paljenju turske zastave iako su bili očevici.

Novosadska policija zaplijenila je nakon prvog incidenta kada je zapaljena zastava BiH dva računara iz zgrade u Bulevaru oslobođenja na kojoj se nalazi mural sa Mladićevim likom, ali nikoga nisu priveli. Policija je 18. oktobra navela da mural sa Mladićevim likom ne postoji u Novom Sadu.

Prema navodima desničarske organizacije “Naši”, paljenje zastave BiH je izraz nezadovoljstva zbog izjava Dine Merlina kojima je, kako oni tvrde, “posljednjih 20 godina širio mržnju prema Srbima”.

 

Beta/Informer.ba