Showbiz

FOTO: Ma kakvo Zrće, ovdje nema nikakvih granica

Kao i svake godine u ovo vrijeme, u španskoj je Pamploni otpočela devetodnevna fešta San Fermin, čiji je najatraktivniji dio utrka s bikovima po ulicama grada. Ni ove godine na otvaranju nije nedostajalo alkohola i polugolih djevojaka.

Ispred zgrade vijećnice u Pamploni, gdje se tradicionalno u podne ispaljivanjem rakete nazvane chupinazo otvara festival, okupio se velik broj mladih i alkoholiziranih ljudi, koji su se potpuno oslobodili inhibicija, pa su fotografi različitih agencija ‘ulovili’ prizore koji bi u Hrvatskoj bili mogući jedino – i to možda – na Zrću.

Na trgu ispred vijećnice okupilo se desetak hiljada ljudi, koji su u podne uz uzvik “Živio San Fermin” nazdravljali početku fešte, dok su se neke djevojke razgolišile  na oduševljenje okupljene mase.

Inače, prva utrka s bikovima održat se u četvrtak u osam sati ujutro. Tada se očekuje i najviše trkača, zbog čega je to ujedno i najopasnija utrka.

Svi su mediji izvijestili da će među trkačima biti i Čileanac Alonso Ceradi (24), koji je prošle godine zamalo poginuo, kada mu je bik rogovima probio prsa u blizini srca i razderao bedro.

“Kad ste tamo, ispred bikova, to je ogromno uzbuđenje, to je tako. Od toga želite trčati, osjećate se na vrhu svijeta”, kazao je Ceradi, kojemu će ovo biti deseti put da sudjeluje u utrci.

Inače, očekuje se da će ulicama Pamplone proći više od milionposjetilaca , koji će se na gradskim ulicama zabavljati punih devet dana.

 

Net.hr/Informer.ba