Foto Lifestyle Showbiz

FOTO/ Najuspješniji muškarci, rođeni kao žene!

Ko bi rekao da su svi ovi muškarci nekad bili žene?

Internetska stranica oddee.com predstavila je uspješne muškarce koji su rođeni kao žene, kao najuspješnije transseksualce u svijetu. Pogledajte o kome se radi

Među osam uspješnih muškaraca koji se bave sportom, muzikom ili fotografijom našli su se i Amerikanci, Meksikanci, Nijemci te Kanađani. Internetska stranica oddee.com predstavila je uspješne muškarce koji su rođeni kao žene, kao najuspješnije transseksualce u svijetu.

1. Balian Buschbaum rođen je 1980. godine kao Yvonne Buschbaum te je bivši njemački bacač koplja. Iako je bio druga najbolja bacačica koplja, 2007. godine odlučio se povući iz sporta zbog povrede, a 2008. godine je službeno promijenio spol i ime.

2. Buck Angel je glumac i producent filmova “za odrasle” te je postao ikona među transseksualcima. Osvojio je 2007. godine i nagradu Adult Video News Award u kategoriji “Transseksualni glumac godine”. Trenutačno radi kao advokat, pisac i profesor, a posjeduje i vodi svoju kompaniju.

3. Loren Cameron je američki fotograf i transseksualni aktivist. Uglavnom se bavi autoportretima, a napisao je i ličnu psihološku promjenu dok je bio žena pa sve dok nije službeno postao muškarac.

4. Ian Harvie je američki stand-up komičar koji najviše u svojim šalama koristi svoju transseksualnost. Poznat je među transseksualcima, a surađivao je i s brojnim zvijezdama.

5. Lucas Silveira je kanadski muzičar koji je postao poznat u zemlji kao prvi muzičar koji je javno govorio o promjeni spola. Trenutačno je pjevač, gitarist i tekstopisac u bendu The Cliks. Osim toga, snimio je nedavno i svoj prvi solo album.

6. Katastrophe, pravim imenom Rocco Kayiatos, je američki hip hop muzičar i producent. U žanru hip hopa je postao prvi muzičar koji je priznao da je promijenio spol.

7. Ryan Sallans je rođen kao Kimberly Ann Sallans, a poznat je kao borac za prava transseksualaca. Putuje i SAD-om te održava seminare kako bi educirao javnost o problemima transseksualaca. Od 2005. godine je službeno muškarac.

8. Andreas Krieger je bivši njemački bacač kugle. Sportom se bavi od tinejdžerskih dana, a treneri su mu bez njegovog znanja davali doping, zbog kojeg je godinama sve više i više jačao. Nakon što se povukao iz sporta 1997. godine je službeno postao muškarac. Kasnije je rekao kako bi volio da ga nisu drogirali, nego da sam shvati kojeg spola želi biti.

24sata.hr/Informer.ba