Foto Izdvojeno Muzika Showbiz

FOTO/ Sahrana Whitney Houston

Na milione obožavatelja okupilo se danas u blizini crkve u New Jerseyu kako bi odali posljednju počast preminuloj divi Whitney Houston. Uži članovi porodice, uključujući njenu majku i kćerku, odlučili su se jučer privatno oprostiti od Whitney.

Slavna američka pjevačica biće sahranjena u crkvi u New Jersey u kojoj je počela da pjeva kao dijete. Prema saopštenju pogrebne kompanije Vigam u New Yorku sahrana će biti obavljena poslijepodne u baptističkoj crkvi Nove nade. 48-godišnja pjevačica pronađena je 11. februara bez svijesti u kadi u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu. Vlasnik preduzeća Karolin Vigam rekla je da će se sahrani moći prisustvovati samo na poziv, dodajući da će to biti “privatno vrijeme” za porodicu Houston.

18-godišnja Bobbi Kristina viđena je, prvi put nakon što je završila u bolnici zbog nervnog sloma nakon informacije o majčinoj smrti, kako dolazi u Whigham Funeral Home u New Jerseyu, rodnom gradu preminule pjevačice. Mlada Kristina bila u društvu svoje bake Cissy Houston.

Kasnije su im se pridružile i brojne poznate ličnosti, uključujući dugogodišnjeg prijatelja i menadžera Whitney, Clive Davis kao i pjevačica i rodica Dionne Warwick.

Prema pisanju časopisa People, sahrani su prisustvovali najuži članovi obitelji, majka, kćerka, dva brata. Žalosti obitelji popraćena je pojačanim prisustvom policije koja je osiguravala ogromnu masu obožavatelja.

Policijski službenici upozorili su obožavatelje da ostanu kod kuće i da se ne otimaju za mjesto u blizini Baptističke crvke Nova nada.


Daily Mail/Informer.ba