Izdvojeno Muzika Showbiz Video

FOTO/ VIDEO: Sanel Redžić i ˝Divanhana˝ snimili novu pjesmu i spot

Tuzlanski gitarista Sanel Redžić i sarajevski etno bend ˝Divanhana˝ snimili su novi singl. Riječ je o pjesmi ˝Evo srcu mome radosti˝, koja je za sada objavljena na zvaničnom web siteu˝Divanhane˝, a premijera spota koji je urađen u realizaciji produkcijske kuće ˝Gotiva˝ na čelu sa Murisom Beglerovićem, bit će upriličena u ponedjeljak, 19. decembra u kinu Kriterion u Sarajevu sa početkom u 12 sati.

Pjesma izlazi kao najava novog albuma koji bi se u javnosti trebao pojaviti na proljeće naredne godine. Divanhana se vraća na scenu u izmjenjenom sastavu, te pored prijašnjih članova, novi su: Rifet Čamdžić – bubnjevi, Danijel Čondrić – gitara, te novi frontmen, koji bend sa velikim entuzijazmom predstavlja publici, Leila Ćatić. Pjesma je snimljena u studiju Republike Srbije u Beogradu, dok je spot rađen u bosansksohercegovačkoj prijestolnici, piše Tip.

Zanimljiva je činjenica da je Sanelu Redžiću ovo prvi iskorak od klasične muzike, koja je kako kako kaže, njegova ˝najveća ljubav˝. Važno je napomenuti da je Redžić, koji trenutno slovi za jednog od najperspektivnijih gitarista svoje generacije, nedavno održao svoj diplomski koncert u Weimaru čime je finalizirao svoj studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji ˝Franz Liszt˝ summa cum laude. Od oktobra je započeo Master studij na pomenutoj akademiji u klasi Ricarda Gallena.

Informer.ba