Izdvojeno Muzika Showbiz

Goca Tržan u petak u sarajevskom Coloseum Clubu

Majstorica dobre energije i garant odlične svirke je ponovno sarajevska gošća. Goca Tržan će ovog vikenda, tačnije u petak, 24.02. u 22 sata, održati koncert u Coloseum Clubu.

Karijeru je započela još u studentskim danima. Atipično za ostatak aktuelne muzičke scene, Goca je prve nastupe imala u amaterskoj pozorišnoj predstavi »Ero s onoga svijeta« na sceni pozorišta »Đuro Salaj«.

Prva muzička grupa s kojom je nastupala još 1994. je beogradska Distorzija. Na snimanju predstave kultnog mjuzikla „Kosa“ upoznala je buduće kolege, Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, tada producente grupe Tapiri, koji Gocu Tržan pozivaju da im se pridruži kao vokal.

U tom je periodu zajedno s Ivanom Pavlović pjevala prateće vokale i njen je glas skoro od prve note osvojio tadašnjeg menadžera grupe, Ganeta Pecikozu, što je dovelo do nastanka grupe Tap 011, u kojem je ostala neko vrijeme prije samostalne karijere.

Nakon odlaska iz grupe izdala je prvi samostalni album 1999. godine, pod naslovom „U niskom letu“.

Kritike su već tada bile nepodijeljene i svi su se složili u jednom: muzička scena je tog trenutka dobila pjevačicu očaravajućeg glasa i neodoljive energije. Njene pjesme su se našle u vrhu top-ljestvica pop muzike cijelog regiona, a tu – dakle na vrhu, Goca se zadržala i do danas.

Njena energija je u međuvremenu dobila finiju patinu, a pjesme Goce Tržan postale nezaobilazne na play-listama muzike za dobro raspoloženje. Po svemu sudeći, tako će još dugo i ostati.

Nakon što je koncert zakazan za 11. februar otkazan zbog vremenskih neprilika, napokon imamo priliku uživati u obilju dobre energije svojstvenom svim koncertima miljenice sarajevske publike, Goce Tržan, stoji u saopštenju.

 

Informer.ba