Lifestyle Showbiz

Greške na prvom sastanku koje prave i najpametnije žene

Bilo da se radi o nervozi ili neznanju, na vama je da prepoznate ono u čemu griješite, kako biste i vi konačno prekinuli “lošu sreću” sa muškarcima. Postoji nekoliko “zamki” u koje čak i najpametnije žene znaju da upadnu.

ZANEMARIVANJE ZNAKOVA UPOZORENJA
On je odložio sastanak više od dva puta? Da li je u toku razgovora počeo da priča o svojoj bivšoj djevojci? Da li je bio bezobrazan prema konobaru? Ponekad toliko želimo da netko bude idealan (jer je toliko zgodan) da predvidimo njegove mane, koje mogu kasnije biti veliki problem u vezi. Balansiranje između fer i prekritičnog stava prema nekome nije lako. Moraćete da naučite da budete oprezni, a opet ne cepidlačite zbog potpuno bezazlenih stvari.

PREBRZO “POPUŠTATE”
Šta to znači? Da date sve od sebe (mislimo na fizičku stranu) odmah na prvom sastanku. Čak i ako je zgodan da poludiš i ako je hemija među vama takva da gotovo da osjećate elektricitet kako puca u vazduhu – suzdržite se. Osim poljupca (kojim ćete mu dati do znanja da ste zainteresovani), ostavite da vaša seksualna hemija tinja. Tako će definitivno poželjeti da vas vidi ponovo, a i dobro je poznata činjenica da je sve što se čeka slađe. Ako znate da se poslije nekoliko kapljica alkohola razigrate, naručite ledeni čaj.

ZABORAVITE DA SE ZABAVLJATE
Imate savršenu frizuru, manikir i vrhunsku šminku. Vaš izbor odjeće je kao iz modnog časopisa, a čak ste i razmišljali o temama za razgovor (možda ih čak i zapisali u mobilni, za slučaj da konverzacija zapne). Morate zapamtiti i da bi trebalo da budete misteriozni i intrigantni, ostanete trijezni (ili da barem znate šta radite), da ne pričate o svom kretenskom bivšem dečku….Aaaaa! Usporite! To je samo sastanak. Vi ste tamo da se zabavite, popričate, nasmijejete se… Zato se opustite – ne mora sve da bude savršeno. Čak i sa ponekom manom izgledaćete mu simpatičnije nego ako djelujete savršeno pa se osjeća kao da mora da hoda kao po jajima oko vas.

IGRATE IGRU
Poigravanje njegovim osjećanjima na prvom sastanku je klasična greška. Ako počnete da glumite da ste nedostižni, daćete mu do znanja da baš i niste zainteresovani (iako možda jeste). Naravno, ne znači da mu odmah morate priznati koliko vam se sviđa… Već da pronađete zlatnu sredinu između interesa i staloženosti. Budite prirodni i svoji, a igrice ostavite klincima.

PREVELIKA OČEKIVANJA
Otišli ste u lokal blizu vode? Vjerovatno ćete veče završiti romantičnom šetnjom po mjesečini. On ima vikendicu na moru? Vjerovatno će vas pozvati da mu se pridružite. Ima brod? Već se vidite kako zajedno plovite vrelo ljeto… Maštanje je zabavno. Trik je da to koristite samo kao zabavan način da uljepšate i razvedrite veče, a ne da u to vjerujte, bez obzira na to o kako se bezazlenim fantazijama radi. Prevelika očekivanja gotovo nikada ne završe dobro.

 

Žena/Informer.ba