Izdvojeno Muzika Showbiz

Halid Bešlić: Ako bude zdravlja, biće i albuma

Halid Bešlić, jedan od najuspješnijih folk pjevača u regionu, priprema novi, 18. album.

“Već sam snimio četiri pjesme. Smatram da su odlične. Potpuno su drugačije od onih koje sam snimao dosad. Muziku i tekstove za ove četiri pjesme napisao mi je Mirko Šenkovski Džeronimo“, kazao je Bešlić za Nezavisne.

Ističe kako još traži pjesme, te da se nada da će ljubitelje svoje muzike i pjesme već na proljeće obradovati novim albumom.

“Planiram da za 8. mart izdam novi album. Ekipa s kojom sarađujem je uglavnom ista. Nadam se da će me zdravlje poslužiti i da ću uspjeti do tada snimiti album“, istakao je Bešlić.

Poručuje da je još u potrazi za novim, dobrim pjesmama, te poziva sve one koji  misle da imaju dobru pjesmu za njega da mu se jave.

Bešlić kaže da, kada je u pitanju njegov novi album, mora ostati na nivou, te da svojoj publici mora ponuditi najbolje.


“Ne puštam album dok ja ne budem zadovoljan njim! Slušam sebe i svoje srce. Dosad sam tako radio. Imam dobar ‘njuh’, tako mi drugi kažu. Od ovog mjeseca krenuo sam raditi intenzivno, a to znači da ću petnaest sati dnevno misliti o albumu“, rekao je Bešlić za Nezavisne.

Ističe kako nije odustao od koncerta na stadionu na Koševu u Sarajevu, koji je najavljen za ljeto 2012. godine.

“Neću imati nikakvih većih koncertnih aktivnosti do ‘Koševa’. Nadam se da će  se taj koncert desiti samo da me zdravlje posluži“, dodao je Bešlić.

Halid Bešlić je rođen 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, kod Knežine, u opštini Sokolac. Amaterski se počeo baviti muzikom, odnosno pjevanjem još kao učenik osnovne škole, kroz razna kulturno-umjetnička društva, a najduže vremena je proveo u KUD “Zija Dizdarević”. To je potrajalo sve do odsluženja vojne obaveze u bivšoj Jugoslaviji. Nakon povratka iz vojske, svoju estradnu karijeru je aktivirao kroz nastupe u poznatim sarajevskim i drugim restoranima, što je potrajalo nekih pet-šest godina.

Prvu singl ploču je snimio 1979. godine od kada počinje njegov uzlazni put uspjeha i popularnosti na estradnoj sceni. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za muzička ostvarenja i dostignuća. Član je Udruženja muzičara BiH, pišu Nezavisne.

 

Informer.ba