Izdvojeno Muzika Showbiz

Halid Bešlić dobio hrvatsko državljanstvo

Dok su srbijanski i hrvatski pjevači podjednako zastupljeni i u bh. medijima, na manifestacijama i na nastupima kao i naši, to se u obrnutoj varijanti teško može naći. U Srbiji tu i tamo poneko se provuče od naših pjevača, dok se u Hrvatskoj broj bosanskohercegovačkih pjevača, barem kada su mediji u pitanju, može izbrojati na prste jedne ruke.

Jedno od tih imena je i Halid Bešlić. Njegova popularnost kod naših susjeda nikada nije bila upitna, ali je on možda i prvi naš pjevač koji je u Hrvatskoj srušio predrasude o narodnoj muzici. I sam Halid je svjestan je da je na neki način postao fenomen probivši se na tržište koje je oduvijek takvu vrstu muzike smatralo manje vrijednom.
On je prepoznat kao kvalitetan pjevač izuzetnog duha.

I ne samo da su mu otvorili velika vrata dobrodošlice, gdje je prije dvije godine postavio nove rekorde posjećenosti i napunio dvije zagrebačke “Arene”, Bešliću su Hrvati dali svoje državljanstvo pa tako i njihovu putovnicu.

Kako je i BiH u posljednjih godinu dana oslobođena viznog režima, Halid putuje sa pasošem svoje zemlje. No, u svakom slučaju ovaj hrvatski dokument ima svoj značaj i našem pjevaču je čast što ga posjeduje.

 

Express/Informer.ba