Izdvojeno Muzika Showbiz

Halid Bešlić o državljanstvu: Nisam ga dobio, “teška greška Cerin Snješka”

Mediji u regiji danas su se raspisali o tome kako je Halid Bešlić dobio hrvatsko državljanstvo i putovnicu. Legendarni pjevač za Index je demantovao te navode te otkrio da nije dobio nikakvo državljanstvo, već se radi o velikoj grešci medija koji su vijest objavili.

“Nisam dobio državljanstvo”

“Nisam dobio državljanstvo, to je neko objavio, ali nisam. Ja sam ga tražio iz praktičnih razloga, da mi bude lakše putovati, jedno vrijeme sam tražio, a kad to nije uspjelo, odustao sam. Zbog moje popularnosti i posla koji radim, bilo bi mi lakše da imam državljanstvo, ali ga nemam”, objasnio je pjevač. “Predao sam zahtjev prije tri, četiri godine i to je tu stalo”, nastavio je Bešlić.

“Teška greška Cerin Snješka”

Halid se na kraju našalio sa cijelom situacijom, a u tome mu je pomogla situacija iz omiljenog nogometa. “Mi u Sarajevu, kad se radi o grešci u koracima, imamo taj izraz: “kakva greška Cerin Snješka”. On je kao mladi fudbaler  igrao i jednom prilikom dao autogol, a legendarni komentator Ivo Tomić je rekao “teška greška Cerin Snješkai do danas je ostao u raji taj izraz. Tako je i s ovim. Teška greška. Kad bih dobio državljanstvo, znali biste”, kroz smijeh je zaključio pjevač.

 

Informer.ba