Izdvojeno Jet set Showbiz Udarno

Hrvatska: Novi detalji seks-skandala!

Kada se na Internetu pojavio snimak na kom se navodno vidi hrvatska manekenka Tina Katanić u seksualnom činu sa nekoliko muškaraca, mnogi su se proteklih dana trudili da zarade na tom videu, distribuiraju ga medijskim kućama, tražeći za njega najprije na hiljade eura, a potom i znatno manje iznose.
Hrvatska policija već se bavi ovim videoom, ali formalna krivična prijava još nije podnesena. Pored krivičnog djela neovlašćenog snimanja i eventualne zloupotrebe droga, istražuje se i postoje li u ovom slučaju elementi za podizanje krivične prijave zbog javnog sramoćenja, ali polnog odnosa bez pristanka.

Jedino je prilično nesporno javno sramoćenje koje se – kako i hrvatski zakon to definiše – može izvršiti i putem računara ili mreže. Tu bi trebalo da bude ključno ko je i kako počeo da distribuira sporni video.
Istražitelj objašnjava da je danas izuzetno lako nadzirati distribuciju takvih snimaka mejlom ali i na Facebooku.

– Imamo alate koji su jednostavni poput Google pretraživača, nalaze sve što poželite, a ulazak u profile ili naloge elektronske pošte policije širom svijeta danas lako i efikasno rješavaju sa operatorima. Stoga, neće biti problem ni da se ustanovi ko je i kome prvi distribuirao sporni video – kaže stručnjak za web kriminal.
Inače, mladići i djevojka družili su se godinu dana. Iz krugova bliskih mladićima sa snimka saznaje se da su se s djevojkom družili oko godinu dana i često zabavljali vikendima.

Izlasci su se najčešće svodili na nekoliko sati zabave po narodnjačkim klubovima uz dvije-tri boce žestokog alkoholnog pića. Zatim su odlazili u kuće i stanove prijatelja i poznanika. Tvrde da je djevojka dobrovoljno odlazila s njima. Akteri sa snimka poznati su učesnicima fudbalskih turnira i prijatelji su već godinama. Kažu da je kontroverzni seks video nastao u iznajmljenom stanu u samom centru Zagreba.

Na snimku se prepoznaje ista nijansa boje laka za nokte i narukvica ukrašena cirkonima koje je djevojka nosila tokom gostovanja u jednoj radijskoj emisiji.