Lifestyle Showbiz

Istraživanje pokazalo: Mršavice plave kose ipak nisu najpoželjnije

Istraživanje koje je nedavno sprovela društvena mreža „Badoo“ ankterivaši više od dvije hiljade Britanaca na temu tipa žene koji preferiraju, dalo je neočekivane rezultate.

Rezultati ankete su razbili stereotipe o plavušama i mršavicama kao najpoželjnijim ženama, jer gotovo 60 posto ispitanika smatra da je tamnija kosa privlačnija. Čak 33 posto njih preferira brinete, 28.6 posto crnke, a 9.5 posto njih plavuše.

40 posto pripadnika jačeg pola je tom prilikom izjavilo da voli djevojke prosječne veličine, odnosno one koje nose konfekcijski broj od 40 do 42, na drugom mjestu se nalaze žene konfekcijskog broja 44 i 46, dok tek 10 posto Britanaca više voli mršavije djevojke.

Takođe, zaključak je da stanovnici Ostrva više vole žene sa svjetlijim očima, a čak 40 posto njih voli plave oči. Na drugom mjestu su smeđe oči sa 9.2 posto, a slijede ih zelene sa 17.5 i svjetlosmeđe sa 13.1 posto.

Anketu istog tipa ova društvena mreža je sprovela i u Francuskoj, Španiji, Italiji, SAD-u i Brazilu, a pokazalo se da jedino Francuzi vole mršavice, da je Britanija jedina zemlja u kojoj muškarci preferiraju plave oči i brinete, dok je u svim ostalim zemljama najpoželjnija boja kose crna.

Srbijanet/Informer.ba