Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Jeste li prosječni ili iznadprosječni u seksu?

Muškarci imaju dvostruko više seksualnih partnerica nego žene, tako su barem priznali u novoj britanskoj anketi. No, medicinske stručnjake posebno zabrinjavaju oni mlađi od 24, koji sve češće gube nevinost čak i prije nego navrše 15 godina.

Istraživanje provedeno u Britaniji pokazuje da muškarci, u prosjeku, imaju 9,3 seksualne partnerice, dok žene imaju 4,7 partnera.

Zanimljivo je da je četvrtina žena rekla da je imala samo jednog seksualnog partnera u životu, dok je to priznalo samo 17 posto muškaraca.

Dvostruko više muškaraca (27 posto) hvalilo se da su imali seksualni odnos s više od 10 žena, dok je isti broj seksualnih partnera imalo tek 13 posto žena.

Zabrinjava što trećina muškaraca zapravo ne zna tačan broj seksualnih partnerica, dok jednaku nesigurnost pokazuje 17 posto žena.

Mlađi od 24 šokirali razinom promiskuiteta

Nova anketa pokazuje i da je više od četvrtine djevojčica nevinost izgubilo prije 16. godine. Naime, 27 posto mladih u dobi od 16 do 24 priznaje da su imali 15 ili manje godina kad su imali prvi seksualni odnos. Svaki osmi iz ove grupe dosad je imao seks s najmanje 10 različitih partnera, a svaki sedmi već je dobio neku spolno prenosivu bolest. Kod dječaka, postotak onih koji su imali seksualni odnos prije navršene 16. godine života iznosi 22 posto.

Zbog šokantnih podataka, u britanskom parlamentu neki su zastupnici iznijeli mišljenje da je došlo do ‘pornofikacije društva’, koja potiče djevojčice da se odijevaju na način koji ih prikazuje kao seksualne objekte i prije nego uđu u pubertet.

Za usporedbu, samo je četiri posto žena koje sad imaju između 55 i 64 godine imalo prvi seksualni odnos prije 16. godine. Među ženama koje sad imaju između 45 i 54 godine, taj je postotak nešto viši i iznosi 10 posto. Dok kod žena koje sad imaju između 35 i 44 godine, postotak onih koje su imale spolni odnos prije 16. iznosi 14 posto.
Kritičari tvrde da je za rašireni promiskuitet među djecom kriv seksualni odgoj u školama, koji je srušio prirodnu inhibiciju koju djeca imaju prema seksualnom ponašanju.

Uza sve to, gotovo 60 posto žena priznaje da nisu uvijek koristile kontracepciju.

 

Magazin.hr/Informer.ba