Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Kada su najveće šanse da vas prevari?

Sama pomisao na to da vas vaš dečko prevari sa drugom djevojkom je užasavajuća. Gore od toga bilo bi samo ostati u neznanju po pitanju uzroka koji su doveli, čak i stvarno dobrog momka, u situaciju da povuče tako nizak potez. Ako ste svjesni rizika, možda ćete uspjeti da preduzmete nešto u vezi sa tim. Jer, postoji interesantna biološka veza koja trenutno muškarce može da učini podložnijim nevjerstvu.

Kada muškarac upozna neku novu i zgodnu ženu, nivo testosterona u njegovom organizmu gotovo istovremeno poraste, zbog čega on počne da osjeća viši nivo uzbuđenja. „Kada se ovako nešto dogodi, mnogi muškarci ovu navalu hormona pogrešno tumače kao znak da su počeli da gaje izvjesna intimna osećanja, pa čak i ljubav prema toj novoj ženi“, objašnjava dr Kristofer Rajan, koji je analizirao studiju u koautorskoj knjizi “Praskozorje seksa”: Praistorijsko porijeklo moderne seksualnosti. “Ova vrsta iluzije bi mogla da ga navede da donese još mnoge pogrešne odluke u vezi sa njom.“

Naravno, vi nemate moć da snizite nivo testosterona u njegovom organizmu u situacijama kada nova zgodna koleginica počne da radi kod njega u kancelariji, ili kada se u stan do njegovog useli slatka mala komšinica. Ali možete da uzvratite napad. Ako neprekidno radite male stvari koje podižu njegov testosteron, kao i druge hormone dobrog raspoloženja, kao što je dopamin, on će sa vama nastaviti da dijeli taj osjećaj izuzetne bliske povezanosti. Pa tako, kada se sretne sa lijepom ženom koju nikada do tada nije vidjeo, neće osjetiti veće uzbuđenje ni snažniji polet od emocija koje doživljava kada je sa vama.

Nudimo vam četiri ključna trika koja će vam pomoći da vaš dragi ostane vijeran i do ušiju zaljubljen samo u vas!

Probudite ga u stilu…

Rano ujutru – između pet i šest sati – vrijeme je kada kroz muški organizam struje najviše koncentracije testosterona. Iskoristite to tako što ćete podesiti alarm kako biste imali vremena da se prepustite slatkim čarima ranog jutra. Bonus: seks će u ovo doba biti bolji i za vas, jer zbog visokih vrijednosti testosterona, on postaje agresivniji i uzbuđeniji. Neka vam cilj bude da se bacite jedno na drugo, bar jednom nedeljno. U tom slučaju, on će početi da povezuje vas sa tim sjajnim osjećajem koji nosi testosteron.

Istaknite njegove kvalitete

Bez obzira na to koliko je vaš voljeni odmakao na evolutivnoj ljestvici, svaki put kada mu kažete koliko je sjajan, njegov unutrašnji pećinski čovek počinje da se udara po grudima od zadovoljstva. Pokazalo se da komentari koji utiču na ego mogu da dovedu i do povećanja nivoa testosterona kod muškaraca. Zato, kada u roku završi zahjtevan poslovni projekat, kada vam napravi večeru, priredi vam iznenađenje u krevetu od koga zastaje dah ili jednostavno izgleda mnogo dobro u džinsu, obavezno mu to recite. Samo par pohvalnih riječi može da ima veliki uticaj na njegovo mišljenje o sebi, ali i na mišljenje o vama.

Flertujte sa nekim drugim

Kroz organizam sportista struje velike količine testosterona, a postoji i logično objašnjenje za to: takmičenje izaziva velika povećanja u lučenju ovog muškog hormona. Na sreću, nije potrebno da ga izazovete na basket jedan na jedan, a ne treba vam ni lopta za fudbal, kao biste pokrenuli njegove sokove (mada biste mogli). Kada muškarac osjeti da je u borbi za vašu pažnju pobjedio drugog muškarca, to dovodi do porasta nivoa testosterona. Sledeći put kada izađete u bar, ponudite se da vi donesete pića. Onda, za šankom flertujte malo sa barmenom, ili sa zgodnim dečkom koji stoji pored vas u redu za piće. Kada se vratite kod svog dečka, on će se podsjetiti da ste vi, od svih momaka na ovom svetu, izabrali baš njega i osjećaće se kao da je upravo pogodio trojku.

Držite ga u neizvesnosti

Stalno uvođenje novih stvari u vašu vezu, bile to poze u krevetu koje niste probali ranije ili inovativne ideje za večernje izlaske udvoje, povećaće nivo dopamina koji se luči u njegovom mozgu. Kao i testosteron, i dopamin će izazvati snažan talas uzbuđenja kod vašeg dečka, a ovaj hormon je čak u bližoj vezi sa romantičnim zadovoljstvima. Što je više na dopaminu, kada se nalazi u vašem društvu, to će se njegova ljubav prema vama biti luđa. Postavite sebi cilj da zajedno iskusite neku novu aktivnost svake nedelje. Jedne subote, neočekivano obucite novi seksi veš i pobrinite se da to ne prođe nezapaženo. Sledeće nedelje predložite da zajedno snimite simpatični filmić, o čemu god želite, ili možda samo blesavi snimak vas dvoje kako se glupirate iz sve snage. Povezaćete se još snažnije kao par, a istovremeno ćete podići njegove hormone u visine.

 

Smedia/Informer.ba