Lifestyle Showbiz

Kako da budete sigurni da je ona prava – profesionalci vam otkrivaju

Planirate da je zaprosite ali kako da budete sigurni da je ona prava? Profesionalci vam sada to otkrivaju.

Ignorišite prvih četiri, pet
Ili bar to predlaže profesor Brus Braun, matematičar.

Možda nije najromantičniji način razmišljanja, ali vaša djevojka je samo varijabla kada je riječ o sreći vašeg života, kaže Braun. “Nemojte se obavezivati bar 37% djevojaka sa kojim ste bili u vezi. Onda zaprosite prvu koja je bolja od svih prethodnih.”

Prosječan muškarac ima 12.7 seksualnih partnerki tokom života, zato ako vjerujete matematici – prvih četiri, pet ispada iz igre. Ova računica se zasniva na formuli “optimalnog zaustavljanja”, koja obračunava određenu akciju kako bi se maksimizovala nagrada. Iskoristire formulu profesora Brauna kako biste provjerili da li ste spremni da budete mladoženja…izaberite najkasnije godine kada želite da se oženite (n), izaberite godine kada biste se skrasili ako je djevojka prava (p). Izračunajte : n-(px0.368) i otkrijte koje su najbolje godine za vas da stanete na ludi kamen.

Dobar, impulsivni poslovni partner čini dobru ženu

Kaže Džin Smit, antropolog.

“Parovi rijetko kad procjenjuju jedni druge kao poslovne partnere, a ne samo ljubavnike,” kaže Smit. “Da li biste joj dozvolili da umjesto vas donese važnu odluku? Da li smatrate da joj osjećanja neće pomutiti razum? Da li imate zajednički pogled na budućnost?” Odgovorite na ova pitanja nakon 1,5 dana veze kada skinete ružičaste naočare. A onda provjerite stil svađanja jer studije pokazuju da parovi koji češće upadaju u rasprave imaju bolji seks, zaovoljniji su i duže ostaju zajedno.

Budite srećni i provodite vrijeme razdvojeni

Kaže Amanda MekAlister, advokat porodičnog prava

“Postoje rani znaci koji govore da li će brak opstati ili ne – samo ih treba prepoznati,” kaže MekAlister. “Lojalnom supružniku neće smetati da provodite vrijeme radeći nešto što vas ispunjava, a da to ne uključuje njega. Ako mu smeta, to je znak da će biti problema.”

Gledajte je u oči dok govorite o vremenu koje ćete provesti bez nje – ako ne prevrće očima, situacija je pozitivna.

Jedno istraživanje pokazuje da je upravo “vrijeme za sebe” najpouzdaniji pokazatelj da li će biti razvoda ili ne. Isto tako, nemojte je prositi ako ste pod pritiskom; bez obzira da li dolazi od nje, porodice ili nekog trećeg – ne radite to.

Razlika od 2 godine – možete da se ženite

Kaže Karen Gask, istraživač Kancelarije nacionalnih statistika

“O statistikama treba razmišljati kao o činjenici da vam cijeli svijet govori da li će vam brak uspjeti,” kaže Gask. Prvo, da li oboje zarađujete? Vaš brak ima 50% veće šanse da uspije, ako je odgovor potvrdan.

Muškarci koje se ožene između 30-34 godina imaju šanse za najuspješniji brak. Ako je vaša žena sličnih godina – situacija je sve bolja jer ako je razlika u godinama veće od 2, rizik od propadanja braka raste za 5% na svaku dodatnu godinu razlike.

Još jedno istraživanje pokazuje da ako su njeni roditelji razvedeni, ona ima duple izglede da se rastane od vas, u odnosu na damu čiji su roditelji u srećnom braku.

 

B92/Informer.ba