Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Kako da podignete vašu emocionalnu energiju ?

Evo nekoliko savjeta da podignete vašu emocionalnu energiju:

PRESTANITE DA UDOVOLJAVATE DRUGIM LJUDIMA
Nemojte pristati da vam drugi kroje život – ako se vašim roditeljima ne dopada dečko kojeg volite, nemojte zbog toga upropastiti tu vezu. Preselite se ako će vas to usrećiti, bez obzira na to što će vam prijateljice nametati grižnju savjesti zbog udaljenosti. Slobodno recite ne ako vam neko traži da uradite nešto što u stvari ne želite. Nemojte bez veze trošiti energiju pokušavajući da ispunite očekivanja drugih. Daleko više energije će vam se osloboditi ako ne brinete o tome šta će reći vaša mama, partner, prijateljice ili komšije na vaše odluke.

UVEDITE POZITIVNE LJUDE U SVOJ ŽIVOT
Okružite se ljudima koji vas podržavaju i brinu za vas, čak i u lošim periodima u životu. Izbjegavajte one koji se žale, zanovetaju i maltretiraju vas svojim problemima. Oni će vam isisavati životnu energiju, za razliku od ljudi koji vas nadahnjuju i dižu vam raspoloženje i samopouzdanje. Promislite dvaput o takozvanim prijateljima koji vas zovu samo kad im treba pomoć.

UVIJEK IMAJTE NEŠTO VELIKO I NOVO U PLANU
Počnite da planirate slijedeće putovanje ili počnite da pišete knjigu o kojoj ste razmišljali. Prekretnice i radovanje događajima stimuliše ljude. Daju vam razloga da ustanete iz kreveta ujutru i jačaju vašu želju da ostvarite svoje ciljeve. Čim se pokrenete, (nazovete putničku agenciju, napišete fabulu za knjigu) odmah ćete se osećati bolje i uzbuđeni da istrajete u ostvarenju svog cilja, piše Žena.

NEMOJTE DA ŽIVITE U PROŠLOSTI
Prestanite da razmišljate o tome šta bi se dogodilo da ste ostali sa starim dečkom. Šta bi bilo kad bi ostali na onom poslu umjesto toga da ste prešli na novi. Umjesto zamaranja sa takvim stvarima fokusirajte se na ono što se dešava sad i ovde, te kako ćete ići dalje. Začinite život avanturom, promjenite posao, nađite novog dečka, otputujte… Samo vi ste odgovorni za sve što vam se dešava u životu i iako ne možete sve da predvidite, ipak možete da uzmete kormilo u svoje ruke i ostvarite svoje snove. Karijera, veze, slobodno vreme, sve to je pod vašom kontrolom i samo vi možete upravljati svojom sudbinom.

Smedia/Informer.ba