Lifestyle Showbiz

Kako do seksa kad ga baš želite?

Svi već znaju koje su prednosti redovnog seksa, ali napomenut ćemo one najbitnije; poboljšava zdravlje, pomaže da lakše zaspite i ojačava partnerski odnos. A najbolji način da imate više seksa je – tražiti ga!

Nažalost, za mnoge žene to je lakše reći nego učiniti, a razlozi su razni, navodi Aline Zoldbrod, seksualna terapeutkinja. Bez obzira koji vaš razlog bio, ako niste sigurne kako partneru dati “mig” da želite seks, na stranici womansday.com nude nekoliko savjeta.

Izrazite želju pisanim putem

Izgovoriti na glas: “Želim te, sada”, mnogima može biti zastrašujuće neugodno, pogotovo ako to nije način na koji se inače izražavate, tvrdi Tami Nelson,  autorica knjige “Getting the Sex You Want.” Ali, ako zapišete vašu želju, na komadu papira i stavite suprugu u džep ili mu pošaljete SMS poruku, bit će vam puno lakše i jednostavnije izraziti se. To ne mora biti isključivo samo spomenuta poruka, možete mu poručiti: “Jedva čekam večeras” ili “Maštam o tebi ovog trenutka”. Poanta je da takve izjave bude strast i otvoreno pozivaju na seks, a to je cilj!

Tajni poziv na seks

Svaki par bi trebao uspostaviti tajni kod koji odašilja poruku “Spremna sam na seks” ili “Spreman sam na seks”. Tako da želju možete izraziti čak i onda kada ste u društvu ili dok su djeca s vama. Možda može dobro doći izjava: “Dušo, stvarno imam glavobolju”.

Napaljeni ste? Ostanite napaljeni!

Kada je u pitanju seks, dovesti se do strastvenog raspoloženje već je pola posla. Važno je da zadržite takvo raspoloženje do ključnog momenta. Razmišljanje o seksualnom činu povećava vaš apetit, a dodatno si možete pomoći tako što ćete na sebi čitav dan imati seksi donje rublje ili maštati o vašim neostvarenim seksualnim fantazijama. Vašu energiju će osjetiti i vaš partner.

Pošaljite neverbalnu poruku

Ako verbalne poruke jednostavno nisu za vas, ne brinite, i neverbalna poruka kao što je poljubac u vrat može vam pomoći da izrazite svoju želju partneru. Dok on sjedi za kompjuterom ili ispred TV-a, poljubite ga ili počnite milovati tamo gdje voli. Element iznenađenja pojačava seksualni osjećaj, a neverbalne poruke idealne su za spontani seks.

Isprobajte zajedno nešto novo

Kao par uvijek možete istražiti nepoznate teritorije, pogledajte zajedno neki erotski film, otiđite na izlet ili na putovanje, promijenite sredinu, rezervišite sobu u hotelu… “Kada par zajedno radi nešto novo, povećava im se nivo dopamina, dolazi do uzbuđenja”, objašnjavaju stručnjaci. Osim toga, ako vam se svidi neko novo iskustvo, to vam može postati ritual.

Promijenite tajming

Umjesto da inicirate seks u uobičajeno vrijeme dok ste naprimjer naveče u krevetu – učinite to kada partner najmanje očekuje. Pokušajte s nečim što je nesvakidašnje, zaskočite ga dok pere suđe i šapnite mu na uho: “Želim te'” Navike i ustaljeni raspored ne unose baš previše žara u vezu i zato je idealno promijeniti tajming na obostrano zadovoljstvo.

 

Hot.hr/Informer.ba