Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Kako joj reći da je svemu kraj?

Korisni savjeti o tome kako prekinuti vezu i kako joj reći da je više ne volite. Učinite to na najbolji mogući način.

Imajte razlog

Mi smo muškarci prilično čudna bića. Žene nam uvijek prigovaraju kako smo bezosjećajni, bez intuicije i da djelujemo razumski. Međutim, kada je riječ o ljubavi, djelujemo svakako samo ne tako. Kada se zaljubimo ne činimo to razumom, barem većina. A kada više ne ljubimo, obično nismo u stanju definirati tačan razlog prekida. Što više tražimo, to manje znamo pravi razlog prestanka zaljubljenosti. Ne znamo što tražimo, ali znamo da toga više nema. Prilično konfuzno.

Žene su te koje trebaju odgovore. Zato jer ljubav shvaćaju vrlo razumski. Procjenjuju, sve im je važno i sve ima svoju težinu. Za njih se ljubav sastoji od sitnica, pa ih najteže pogađa ako ne dobiju tražene odgovore i objašnjenja. Zbog toga prije nego što joj kažemo da je kraj, moramo imati vrlo dobar razlog, ili ga jednostavno izmisliti.

Ako želimo ispasti stvarno dobri, okriviti ćemo sebe, okolnosti, posao, nedostatak vremena, zbrkanost, nestvarnost… ali to može imati loše posljedice. Naime, ona može povjerovati kako vam može pomoći i da je, negdje duboko u sebi, još uvijek ljubite. Zbog toga je najbolje uopće ne spominjati što je tome krivo, već jednostavno priznati istinu (odnosno nešto što bi se moglo prihvatiti kao istina) u stilu: „Čuj, ti si super djevojka, ali ja jednostavno ne vidim našu zajedničku budućnost. Zaslužuješ boljeg od mene!“

Ne morate upotrijebiti baš te riječi. Radi se samo o tome da joj ponudite odgovor kakvog očekuje. „Ma volim te, ali na neki drugi način. Osjećam da ti želiš nešto drugo, ali ja ti ne znam pružiti ljubav kakvu ti zaslužuješ.’

Na neki joj način stavite do znanja da ste je voljeli, pa ćete na taj način izbjeći mogućnost da pomisli kako ste je samo iskoristili. Nakon toga je morate uvjeriti kako ona nije ta koja je kriva za nestanak ljubavi, već vas oboje i kako to nije bilo namjerno. Pomoći će i ako kod nje uspijete potaknuti ideju da u vašoj vezi ni ona nije bila najzadovoljnija, te da je ovakvo rješenje za oboje najbolje!

Bio loš ili ne, ali svaki je razlog dobar razlog. Ako ga nema, vi ga izmislite. Ako i postoji nekakav apsurdan razlog, ali znate da ga ona nikako ne bi razumjela, tada radije izmislite bolji. Ako se udebljala, ne sviđa vam se njena nova frizura, upoznali ste njenu groznu majku, a moguća vam projekcija budućnosti tjera strah u kosti, ako vam više ne miriše, ako ste ustanovili da ne čisti uši, da hrče, da prehlađena iz nosa izvlači …, sve to zajedno radije zamijenite gore spomenutom univerzalnom istinom. Istinu joj nemojte reći niti ako vas za nju moli sva u suzama. Jer, ono što se vama možda čini dobrim razlogom (neka od ranije nabrojanih banalnosti) u stvari nije istina, već samo katalizator, zbog kojeg na vidjelo izlaze drugi, dublji razlozi, što ćete primijetiti tek kasnije.

S druge strane, nju u stvari istina ne zanima, već je zanima nešto što bi joj donijelo duševni mir, kako bi izbjegla boli koje je muče. Ranu treba liječiti, a ne otvarati i kopati po njoj. To može učiniti samo liječnik, a ne onaj koji ju je uzrokovao. Ako nekoga ubodete nožem i ostavite ga u njemu, osoba ima veliku mogućnost preživljavanja. Ako nož okrenete i izvučete, gotovo sigurno joj nema spasa. Kod ovakvih je rana vrijeme najbolji ljekar.

Gdje i kako?

Kada u vama odluka o raskidu veze dozrije, ostaje vam odabrati primjereni trenutak. Morate znati kako su svi veliki praznici i obljetnice vrlo neprikladni trenuci za saopćavanje odluke o raskidu veze.

Nadalje, morate uvažavati teže bolesti raznih rođaka, smrt u familiji i tome slično. Pametno je raspitati se o tome ko je njena najbolja prijateljica ili prijatelj. Dobro pazite da to ne učinite na javnom mjestu ili pred ljudima. Pričekajte da ostanete sami, a najbolja kulisa je ako se to dogodi kod nje. Nakon toga napravite nekakav uvod, koji ne smije biti previše teatralan.

Već i “Draga, sjedni, moram ti reći nešto vrlo ozbiljno.” može biti previše. Pokušajte odglumiti nešto poput srčane boli i velike tuge (ako ste stvarno bolesni, to bolje). Ona će nasjesti i pitati vas što vam je i razgovor je već krenuo u pravom smjeru.  Ako je djevojka vrlo osjećajna i doista vas jako voli, možete očekivati potoke suza, a nakon njih gomilu pitanja na koja je nemoguće odgovoriti.

U stilu: “Zašto…? ovdje iza ugla vrijeba opasnost u obliku zagrljaja i tješenja. Kako je svaka djevojka priča za sebe, morate biti spremni na sve. Neki perverzniji tipovi se unaprijed raduju seksu za oproštaj. Kada više nemate šta za reći, najpametnije je otići. Čim za sobom zatvorite vrata, najpametnije je odmah poslati SMS poruku njenoj prijateljici. Nemojte je nazivati, jer u tom ćete slučaju po vlastitoj gluposti slušati besmislene optužbe, a koje vam u tom trenutku stvarno ne trebaju.

Vrlo je teško nekome reći da ga ne volite. Međutim, pravi će muškarac to učiniti na način koji će uzrokovati najmanje boli i radije će krivicu preuzeti na sebe, iako to možda ne bi trebao učiniti, piše Intimate Medicine.

 

Informer.ba