Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Kako raskinuti sa nekim koga još uvijek volite

Raskid sa osobom prema kojoj i dalje imate snažna osjećanja je sigurno jedna od najtežih stvari koja može da vas zadesi u vašem ljubavnom životu.

Međutim ponekad mnogo više bola se izazove pokušajima da ostanete zajedno, iako vaša veza stvarno ne funkcioniše, i vama kao paru jednostavno ne ide. Zato vam predlažemo pet načina da tu situaciju preobrodite što je lakše moguće.

1. Donesite odluku da se razdvojite, i držite se toga. Ostanak u vezi koja nema budućnost će na kraju samo izazvati više povrijeđenih osjećanja na obje strane. Zato je za vas, ali i njega, bitno da shvatite da niste suđeni jedno drugome i utvrdite da ste oboje posvećeni raskidu prije nego što napravite prvi korak.

2. Razgovarajte sa svojim partnerom i objasnite zašto više ne možete da budete sa njim. Iskrena komunikacija je ključ, laži o vašim razlozima raskida, čak i da bi ste zaštitili osjećanja partnera, samo će izazvati dodatnu zabunu i nesporazume.

3. Podijelite sve zajedničke stvari. Ako živite zajedno, jedno od vas dvoje će morati da se preseli, zato napravite spisak onoga što će svako od vas zadržati. Uklonite sve stvari u jednom koraku kako bi izbjegli bolne susrete pri povratku u vaš nekadašnji zajednički prostor.

4. Ne žurite da se ponovo vidite, kako bi dali vremena da rane zacijele kod obje strane. Dogovorite se da se ne viđate nekoliko nedjelja ili mjesec dana – onda ponovo razmislite i ocijenite da li je uopšte dobra ideja da se viđate kao prijatelji.

5. Oprostite jedno drugome. Ako i dalje volite jedno drugo, to bi trebalo da bude lak korak. Ne gajite osjećanje ogorčenosti, već priznajte da ste zajedno imali lijepe trenutke, pa prihvatite činjenicu da je vrijeme da oboje krenete dalje.

 

Smedia/Informer.ba