Izdvojeno Jet set Showbiz

Karleuša: Cecin pop je ateista, Srbija je banana republika, zemlja paradoksa i zločina

”Sveštenik koji daje intervjue za tabloide – ateista. Ja volim Srbiju – original banana republika“, napisala je Jelena Karleuša na Facebooku poslije čitanja intervjua koji je monah Stefan Šarić, duhovni prosvjetitelj Svetlane Ražnatović Cece, dao magazinu Svet.

On je iznio detalje o posjetama Ceci za vrijeme njenog boravka u kućnom pritvoru, istakavši da je ona jedan od njegovih boljih đaka.

Prvobitni Karleušin status pola sata kasnije zamjenio je novi.

„Kad se svešteniku koji je zlostavljao decu dodeli orden (?!), Srbija ćuti. Kada sveštenik daje intervjue za tabloide pravdajući kriminalce, Srbija ćuti. Kada sveštenik blagosilja paravojne formacije pre pohoda na zločin, Srbija ćuti. Kad se neko usudi da promeni Srbiju, ubiju ga iz snajpera. Pre toga ga satanizuju, dok Srbija ćuti. Banana zemlja, zemlja paradoksa i nepravde.“

Nabrojala je JK, a potom postavila niz pitanja, na koja je odmah dala odgovor.

„I ko nam je kriv? Mi sami. Dok pošten svet ćuti, bagra je veoma glasna. I drska. I može im se. Jer Srbija ćuti i gleda. Na jednoj strani u tok-šouu imate jednog Basaru, sa druge Palmu. Basara po običaju bude briljantan. Palma po običaju bude Palma. I narod glasa za pobednika… I šta mislite ko je pobedio? Onaj koji nije uspeo da sastavi nijednu smislenu rečenicu. Prvo slovo – P. I šta je B. na to rekao? ‘Znao sam da će P. pobediti.’ I ja sam znala. I svi smo znali. Jedva čekam izbore. Srbija zaslužuje sve P. ovog sveta. Od srca Srbiji…“

Ovim „otvorenim pismom“ JK je prekinula „zavjet ćutanja“ koji je dala 4. oktobra – da se neće oglašavati do izlaska novog albuma.

 

Kurir/Informer.ba