Lifestyle Showbiz

Knjigu u šake, muškarci koji čitaju su bolji ljubavnici!

Djevojke čiji partneri slobodno vrijeme provode čitajući romane, pripovijetke, pjesme, prave su srećnice – ne samo što kraj sebe imaju obrazovanog muškarca, već i dobrog ljubavnika.

Istraživanje koje je sprovela jedna britanska izdavačka kuća, pokazalo je da su predstavnici “jačeg” pola koji slobodno vrijeme provode uz knjigu romantičniji, imaju više razumijevanja za žene, maštovitiji su i nježniji od onih koji se nikako “ne hvataju” za knjigu.

Takođe, načitani muškarci su zreliji, ozbiljniji i elokventniji.

Anketa sprovedena među pripadnicima jačeg pola je pokazala da 49 odsto njih više uživa uz partnere koji rado i često čitaju. Ljubitelji pisane riječi problemima pristupaju na racionalniji način, kažu ispitanice.

S druge strane, oni koji ne vole knjige i rijetko čitaju, ne cijene romantiku, ne trude se previše da razumiju svoje partnerke, a njen fizički izgled stavljaju ispred karaktera i obrazovanja.

Istraživanje je, takođe, pokazalo i da je muškarcima koji čitaju lakše da priđu djevojci koja im se dopada, kao i da je osvoje, s obzirom na to da im je rječnik bogatiji, a pogledi širi.

A da li je bitno i šta se čita?

Jeste – 44 odsto žena je reklo da su muškarci koji čitaju samo novine manje interesantni s obzirom na to da je iskustvo pokazalo da oni nisu za ozbiljnu vezu ili brak.

Dakle, nije dovoljno samo da se obriješ, naparfemišeš i “skockaš”, već i da barem jednom mjesečno nešto pročitaš.

 

Mondo/Informer.ba