Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Ko je kriv za probleme u krevetu?

Nova studija došla je do zanimljivog zaključka nakon provedenog istraživanja. Naime, naučnici tvrde kako se uzrok problema u spavaćoj sobi, poput erektilne disfunkcije muškaraca, često nalazi u dobrom slaganju partnerice i muškarčevih prijatelja.

Istraživanje koje je proveo univerzitert Kornel tvrdi kako stariji muškarci koji svoje slobodno vrijeme najčešće provode s partnericom i prijateljima često pate od problema u spavaćoj sobi, poput erektilne disfunkcije. Fenomen nazvan “zajedništvo partnera” odnosi se na slučaj kada se partnerica nađe između muškarca i njegovih prijatelja. Naime, u slučaju kada se žena jako dobro slaže s muškarčevim prijateljima te s njima provodi dosta vremena, muškarac se često osjeća manje privlačnim i pomalo uvrijeđenim te se zbog toga iskrice u spavaćoj sobi mogu ugasiti, piše Daily Mail.

25 odsto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju priznali su kako su osjetili to neugodno stanje, a voditelj istraživanja Benjamin Kornvel kaže: “Muškarci su koji su iskusili ‘zajedništvo partnera’ imaju više šanse za pojavom erektilne disfunkcije ili pak za teškoćama doživljavanja orgazma.”

Ovaj fenomen ima takav rezultat jer u slučaju dobroga odnosa njegove partnerice i prijatelja muškarac gubi osjećaj automnosti i privatnosti, koji su srž tradicionalnih koncepata muškosti. Naučnici upozoravaju kako žene koje pokušavaju upravljati društvenim životom svojih muškaraca mogu time prouzročiti probleme u spavaćoj sobi.

Osim toga, naučnici su otkrili i kako se muškarci, koji nemaju dovoljno vremena koje bi proveli s prijateljima, osjećaju manje privlačno. Stoga naučnici upozoravaju kako nema ničega lošeg u tome da žene organiziraju vrijeme, jer su često puno bolje organizatorice, no muškarci bi svakako trebali imati vrijeme koje će sami provesti s prijateljima.

 

Tportal/Informer.ba