Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Koga noću sanjaju muškarci?

Jedan od četiri muškarca redovno sanja svoje bivše djevojke, otkriva najnovije istraživanje.

Djevojke zasigurno neće obradovati rezultati istraživanja koji pokazuju da muškarci sanjaju svoje bivše djevojke, i to prilično često. Kako je većina njih izjavila, danju ne razmišljaju o bivšim djevojkama, ali ih noću ipak sanjaju. Pojašnjavaju da to ne znači da njihova veza sa sadašnjom djevojkom ne funkcioniše.

Osim bivših djevojaka, britanski muškarci koji su učestvovali u istraživanju sanjaju i kolegice s posla, a neki čak i punice! Kod žena je pak situacija u potpunosti drugačija. Naime, žene noću sanjaju svoje trenutne partnere.  Kako je otkrilo istraživanje, pripadnice nježnijeg spola sanjaju i prijateljice, i to vrlo često.

‘Snovi su jedan dio našeg života, i to onaj dio nad kojim nemamo nikakvu kontrolu. Neke ljude možda ne srećemo često, možda ih nismo vidjeli godinama, ali oni se ipak nekako ušetaju u naše snove’, istaknula je Claire Haigh iz Premier Inna.

Istraživanje je takođe pokazalo da stres snažno utiče na snove oba pola. I muškarci i žene vrlo često sanjaju brige koje ih more na javi. Posljednjih godina to su noćne more vezane uz financijsku krizu i probleme na poslu.

 

Tportal/Informer.ba