Film Izdvojeno Showbiz

Kozija ćuprija neizostavna lokacija: Nakon Angeline Jolie i Penelope Cruz tu snima film

Penelope Cruz, kao što je već poznato, od proteklog vikenda ponovno boravi u Sarajevu i snima nove scene filma “Venuto al Mondo”. Jučer je s ostatkom filmske ekipe snimala na lokaciji Kozija ćuprija, u kanjonu rijeke Miljacke, nekoliko kilometara istočno od starog centra grada Sarajeva. Zanimljivo je kako je na istom mostu neke scene za svoj redateljski prvijenac “U zemlji krvi i meda” snimala i Angelina Jolie.

Dok je Penelope vrijedno radila, njen suprug Javier Bardem, koji je prati tokom cijelog snimanja, s njihovim je sinčićem Leom jučer je uživao u šetnji Sarajevom, koje je obojeno u prekrasne jesenske tonove.

Osim u Sarajevu, gdje je Penelope Cruz boravila i prije dva mjeseca, scene za “Venuto al Mondo” su snimane i na Korčuli te u Rimu. Filmska priča bazira se na romanu talijanske književnice Margaret Macantini, a vezana je uz rat u Bosni i Hercegovini, piše Index. Oskarovka Penelope Cruz u filmu redatelja Sergija Castellitta glumi udovicu koja nakon rata dolazi u Sarajevo kako bi svom sinu pokazala grad u kojemu je rođen njegov otac.

 

Informer.ba