Izdvojeno Muzika Showbiz

Lady Gaga osvojila četiri medalje, a goli muškarac utrčao na pozornicu

Sinoć je u Belfastu održana dodjela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada (MTV EMA), a najviše ih je osvojila Lady Gaga – četiri od šest nominacija.

Pjevačka zvijezda nagrade je osvojila u kategorijama za najboljeg ženskog izvođača, najbolju pjesmu i najbolji spot (“Born This Way”) te u novoj kategoriji – kao zvijezda s najviše vatrenih obožavatelja.

Justin Bieber, Bruno Mars i 30 Seconds to Mars osvojili su po dvije nagrade. Bieber je proglašen najboljim muškim izvođačem te najboljim pop izvođačem. 30 Seconds to Mars nagrađeni su kao najbolji alternativni izvođači te za najbolji World Stage nastup. Bruno Mars je proglašen najboljim novim izvođačem, a nagradu je dobio i za najbolji proboj na muzičkoj sceni. Eminem je ponovo najbolji hip-hop izvođač, Katy Perry ima najbolje nastupe uživo, Linkin Park su najbolji rock izvođači, Queen je globalna ikona, a iznenađenje večeri je bio korejski boy bend BigBang koji je osvojio novu nagradu Best Worldwide.
Voditeljska palica sinoćnje dodjele nagrada pripala je mladoj Seleni Gomez. Britanski rockeri Coldplay otvorili su dodjelu energičnom izvedbom pjesme “Every Teardrop is a Waterfall”, dok je Lady Gaga pjesmom “Marry the Night”, koju je izvela ispred divovske skulpture Mjeseca, oduševila publiku. Justin Bieber sve je rasplesao uz “Under the Mistletoe”, koja je prešla u “Never Say Never”. DJ David Guetta zapalio je Odyssey Arenu svojim spektakularnim plesnim miksom, koji je uključivao Ludacrisa, Taija Cruza i Jessie J, uz bliještanje lasera i disko kugli.

Na dodjeli su, između ostalih, nastupili i Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Snow Patrol, Queen te britanska pjevačica Jessie J koja je “izletjela u eksploziji” iz divovskog bankovnog sefa. Jessie J je tokom večeri uputila dirljiv pozdrav pokojnoj Amy Winehouse u obliku ganutljivog video tributea slomljenih fanova pjevačice. Rock legende Queen, kojima je nagradu kao Globalnim ikonama uručila Katy Perry, zatvorili su show trijumfalnim nastupom, zapalivši dvoranu fantastičnim miksom svojih hitova. Muzičke nastupe, međutim, zasjenio je ispad nepoznatog muškarca koji je na pozornicu istrčao potpuno gol i propisno šokirao voditeljicu.

 

Index.hr/Informer.ba