Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Ljubav na radnom mjestu: Da ili ne?

Prije nego što kolegi koji vam je “zapao za oko” pošaljete signal da vam se dopada, pogledajte koje su dobre i loše strane upuštanja u ljubavne veze na poslu.

Zašto DA?

Istraživanje sprovedeno na internetu ukazuje na činjenicu da manji broj zaposlenih krije svoju vezu s kolegom ili koleginicom. Procenat koji su ljubav u kancelariji držali u tajnosti poslijednjih godina se primjetno smanjuje. Stefani Lozi i Ilejn Olen, autorke knjige „Priručnik za kolege s posla: Kako da pronađete i zadržite ljubav na poslu“, kažu da je kancelarija idealno mjesto da se pronađe nova ljubav.
Ljudi koji rade zajedno imaju vremena da se upoznaju, da vide kako se potencijalni ljubavnik ponaša u raznim situacijama, kada je pod stresom ili kako se ponaša prema kolegama ili potčinjenima ” objašnjava Lozi, koja se takođe udala za svog kolegu.

Zašto NE?

Romansa među kolegama može da dovede do nefer i nepoštenog postupanja, do zatrovane atmosfere koja može zagorčati život ostalima. Radno okruženje može postati neproduktivno, čak neprijateljsko, ukoliko još pri tome dođe do bračnog nevjerstva. Međutim, zabrana bliskih odnosa među zaposlenima nije rješenje.
Imajte na umu da je uspješnost brakova danas 50 prema 50. Razmišljajmo u kontekstu vjerovatnoće: šta mislite, kakve su šanse da kancelarijska romansa uspije? Taj odnos je manji od 50 prema 50. Zato, prije nego što uletite u avanturu s kolegom, razmislite o tome kako biste se osjećali da na nedjeljnom kolegijumu sjedite s nekim sa kim ste imali ružan raskid i koga ne možete očima da gledate” ističe Frida Kapor-Klajn, seksualni terapeuet.

 

Blic/Informer.ba