Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Ljubav života ili bolni teret: Kada dati drugu šansu, a kada krenuti dalje

Svaka ljubavna veza ima svoje sitne mane koje se ponekad mogu pretvoriti u pozitivne osobine, no nekad je to jednostavno nemoguće. Svaka žena bi trebala znati kada je vrijeme da stane na loptu i odluči je li vrijeme da krene dalje ili da svom dragom pruži još jednu šansu.

Daj mu šansu ako:

Ako ste imali razdoblje u vezi u kojem ništa nije štimalo, a to je sve proizlazilo iz njegovog lošeg ponašanja, a u jednom se trenutku jednostavno promijenio i sada odjednom sve štima, pruži mu priliku. Tvoj se partner možda zaista promijenio nakon što je shvatio neke stvari te se sada želi iskupiti, za što je potrebno malo riskiranja s tvoje strane, no ako ga zaista voliš, vrijedi pokušati.

Ako ste za lošu vezu krivi oboje i svjesni ste toga, a voljni ste poraditi na tome, razgovor je najbolje rješenje. Iskrenim razgovorom riješit ćete se mnogih zabluda i pitanja za koja ste mislili da su nerješiva. Često trebamo  prvo krenuti od sebe i početi raditi na boljem “JA”, jer tek kada smo mi potpuna i zadovoljna osoba, onda to možemo početi primjenjivati na drugima i ulagati u zajednički odnos.

Kreni dalje ako:

Ako te varao, bio nasilan i impulzivan, ako si u vezi s njime bila nesretna, a misliš da ga i dalje voliš, nikako nemoj podleći iluzijama. Shvati da zaslužuješ biti sretna i uz sebe imati osobu koja će te činiti još sretnijom i prema tebi se ponašati s poštovanjem. Nasilnika i osobu s kojom se konstantno svađaš što prije udalji od sebe i poradi na svom samopouzdanju jer ako se osoba prema tebi ponaša loše, a misliš da ju bez obzira na to i dalje voliš, problem je u tebi i pokušaj ga riješiti što prije.

Ako imaš vezu na daljinu koja nikako ne funkcionira, ali svejedno si ludo zaljubljena, zapitaj se nije li možda vrijeme da prekineš svoju agoniju. Možda jednostavno jedno od vas nije doraslo ovakvom tipu veze koja zahtjeva veliku emocionalnu zrelost, a na nju vanjski utjecaji mogu utjecati više nego na veze u kojima si svaki dan s voljenom osobom.

Neki ljudi si ponekad ne žele priznati da nisu dovoljno odrasli za održavanje skladne, ozbiljne veze, pa se zbog toga neprekidno svađaju i situaciju čine težom i sebi i svojem partneru. Ako je to slučaj kod jednog od vas, definitivno je vrijeme da kreneš dalje jer ćeš u suprotnom imati vezu prepunu razmirica i neželjenih situacija.

Index/Informer.ba