Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Ljubavni savjeti prve dame Amerike

Michelle i Barack Obama su među najotvorenijim i najzaljubljenijim parovima koji su boravili u Bijeloj kući. Prva dama često koristi priliku da sa javnošću podijeli svoje misli o ljubavi, srećnom braku i biranju pravog partnera.

Privrženost prvog para SAD gotovo da je opipljiva svaki put kada se pojave u javnosti. U čemu je tajna jedne tako srećne zajednice? „I dalje zasmijavamo jedno drugo”, kaže Michelle

Kod kuće nikada nismo previše ozbiljni a smjeh je najbolji pokazatelj zajedništva u braku. I dalje nalazimo načine da se zajedno zabavljamo i da jedno drugom izmamimo osmjeh”.

Njen savjet ne treba olako odbaciti, pošto su u burnim vremenima ispunjenim političkim „bitkama” i predizbornim kampanjama Michelle i Barack uspjeli da već 19 godina održe srećan brak.

Tokom nedavne posjete Velikoj Britaniji, Michelle je gostovala na Oksfordskom univerzitetu. Tamo je znatiželjnim studentkinjama pričala zašto se zaljubila u Baracka. „Znala sam da je poseban muškarac, ali ne zbog svoje harizme ili obrazovanja”, priznala je. „Moram da vam dam jedan savjet – nemojte da štiklirate.

Mnoge žene imaju razne preduslove koje muškarac mora da ispuni: da li je išao u dobru školu, koliko zarađuje, da li je zgodan… Sve to nije važno. Ključni faktor kod mene je bio njegov odnos sa majkom i uopšte odnos prema ženama, kao i radna etika. Zajedno smo radili u firmi i bio je vrijedan i predan radnik, ali nije bio impresioniran sobom. I bio je veoma duhovit. To mi je bilo bitno”.

Pravilan izbor nije važan samo kad je riječ o budućem životnom saputniku, već i kad biramo prijatelje. „Dobar odnos sa nekim znači da vam taj neko prija, da se osjećate dobro u njegovom društvu. Prave veze nisu naporne, ne izazivaju mučninu, ne predstavljaju obavezu. Čim osjetite ‘iznutra’ da sve ne teče glatko, to je znak da se zamislite da li želite i dalje da provodite vrijeme sa tom osobom”.

Sledećeg mjeseca starija ćerka Malija puni 13 godina, a mama kaže da je ona mentalno već zašla u tinejdžerske dane i da su svi u porodici spremni za prve ljubavne „muke”. U intervjuu zaABC  prva dama je otkrila šta je savjetovala kćerkama kad je o zaljubljivanju riječ: „Birajte ljude koji će vas oraspoložiti. Tražite one koji vas čine boljim osobama”.

 

B92/Informer.ba