Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Loše strane veze sa ženom od karijere

Ženama karijera toliko promjeni ličnost da često uz njih muškarci igraju vidljivo jadnu ulogu. Ako je žena karijerista u duši, tada je posebno dinamična, aktivna i samosvjesna. Šta preostaje njenom mužu, osim da svira drugu violinu i živi u neprestanoj defenzivi? To je ženski karakteran tip od kog bježi većina muškaraca, jer je ona sklona tome da svog partnera jednostavno “pregazi“.

UŽIVANJE U RATU POLOVA
Žene, koje žele uspjeti u poslovnom svijetu, u prosjeku su mnogo snažnije od muškaraca i navikle su da svoju premoć upotrebljavaju u dokazivanju protiv muškaraca. Ono što im uspjeva u kancelariji, pokušavaju da sprovode i u svojoj kući. Vrlo je vjerovatno da su udate za muškarca kog su same odabrale i koji je, bar na početku, zadovoljan podređenom ulogom.

KO KOGA PRIVLAČI?
Žene koje se u očima javnosti pokazuju kao uspješne često privlače sasvim određen tip muškaraca, ali i oni privlače takve žene. Odlika takvih muškaraca je da su odrastali uz aktivnu i vrlo odlučnu majku koja im je još od malih nogu sa puta sklanjala sve prepreke, koja je umjesto njih odlučivala i zapovjedala im šta bi trebalo da rade. Oni su na to navikli, pomalo su razmaženi i čini im se da je to najjednostavniji način života. Tako je njihova žena samo trebalo da preuzme unaprijed pripremljeno mjesto i ulogu.

KADA MUŠKARAC VIŠE NIJE “PRAVI MUŠKARAC”
To znači da među muževima uspješnih žena nalazimo posebno prilagodljive, osjećajne i (mnogima se tako čini) ženskaste muškarce. Ali nije neophodno da to bude tačno. Oni mogu biti poslovno vrlo djelotvorni i u rukama imati inicijativu, ali se prema određenim ženama postavljaju u pasivnu, podređenu ulogu, na kakvu su navikli od djetinjstva.

ONA I NJEN PLAYBOY
Nije rijetko da između partnera vrlo dinamičnih žena pronađemo tipove sklone bezbrižnosti (tip playboya), čudaštvu (tip cjepidlake) ili one sa izrazito specijalističkim zanimanjima ili sposobnostima (tip naučnika). Njih takve žene čuvaju i umjesto njih obavljaju sve neprijatne poslove. Takvi muškarci pristaju na taj tretman, u društvu važe za papučare, ali to im ništa ne znači. Vjerovatno znate da papučarom nazivamo muškarca koji u supstvenom domu baš i nema nešto važno da kaže i koji ne smije da pokaže nikakvu odlučnost. Svoju nemoć u kući pokušavaju da nadoknade bahatim ponašanjem u muškom društvu, na poslu ili u vanbračnim izletima.

Naravno, ovo je pogled iz muškog ugla, a prenosi ga Intimate medicine.

 

Informer.ba