Foto Izdvojeno Muzika Showbiz

FOTO/ Luka Šulić i Stjepan Hauser svojim nastupom oduševili sarajevsku publiku

Sinoć je na otvorenju Heineken Music Stage u Domu mladih,  u okviru Sarajevo Film Festivala,  nastupio duo 2Cellos, kojeg čine hrvatski čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser

Ovi mladi čelisti postali su poznati širom svijeta zahvaljujući obradi hita Michaela Jacksona „Smooth Criminal“, koja je na YouTubeu postala pravi hit. Odmah potom potpisali su ugovor sa Sony Masterworksom, a zatim su obradili i pjesmu „Welcome to the Jungle” od Guns ‘n’ Rosesa.

Njihov debi album sa obradama pjesama poznatih pop i rock izvođača, poput U2, Nine Inch Nailsa, Coldplaya, Nirvane, Muse, Stinga… treba izaći ovog ljeta, a nastup na Heineken Music Stageu predstavljao je istovremeno i bh. promociju ovog muzičkog materijala.

Luka je studirao na poznatoj Royal Academy u Londonu, a Stjepan se obrazovao na Royal Northern College of Music u Manchesteru. Dobitnici su brojnih međunarodnih nagrada, nastupali su širom svijeta – u Londonu, Amsterdamu, Beču…, a njihov nastup na Heineken Music Stageu se odvija u pauzi njihove velike europske turneje na kojoj nastupaju u pratnji Elton Johna.

 

Informer.ba