Izdvojeno Muzika Showbiz

Makedonski novinar tvrdi: Vatikan je sklonio Tošeta!

Makedonski novinar Zoran Božinovski iznjeo je nevjerovatne teze u vezi sa smrću pevača Tošeta Proeskog, piše Kurir. On, uz tvrdnju da 16. oktobra 2007. nije bilo saobraćajne nesreće kod Nove Gradiške, iznosi mogućnost da Toše nije poginuo, već da je sklonjen u neki izolovani manastir.

“Meni je prvo bilo sumnjivo što je od udesa do sahrane proteklo 48 sati. Po hrvatskom zakonu, član porodice mora doći da identifikuje tijelo stranog državljanina. Helikopter koji je dopremio kovčeg s tijelom u Makedoniju srušio se poslije godinu dana i nijedan član posade nije preživjeo” – kaže Božinovski iznoseći svoja saznanja u vezi s pogibijom „balkanskog anđela“. Poslije ovih tvrdnji, on ide korak dalje i na neočekivan način objašnjava nestanak pjevača.
“Bivša vlast u Makedoniji je 2007. godine optužila menadžerku Ljiljanu Petrović za utaju poreza. Vjerujem da je Toše shvatio da oko njega nisu čista posla i da se obratio za zaštitu britanskoj protestantskoj crkvi ili Vatikanu. Ne zaboravimo da je on jedini pjevač na svijetu koji je kod pape Jovana Pavla II dva puta imao audijenciju. Nije on slučajno u ovoj priči. Zato zaključujem, ili su ga ubili na drugom mjestu, ali nemam dokaz za to, ili je sklonjen u neki udaljeni izolovani manastir “- završava priču Božinovski.


Božinovski kaže da postoje mnoge nelogičnosti u vezi sa pogibijom pjevača.  “Tvrdim da saobraćajne nesreće tog jutra nije bilo i imam dokaze za to. U istoriji Hrvatske nije se desilo da vozač iz Srbije bude pušten poslije saobraćajne nesreće. Zašto Slaviše Kumanovića, koji je vozio kamion, nema već četiri godine? Zašto su prvo stigli vatrogasci? Gdje je bila Hitna pomoć? U Hrvatskoj je obavezno da lemljenju sanduka s tijelom prisustvuje policajac, mrtvozornik, član porodice i doktor, a dokazi za to ne postoje. Nisam našao čovjeka koji kaže: „Vidjeo sam Tošeta mrtvog“.

 

Smedia/Inoformer.ba