Izdvojeno Muzika Showbiz

Maya Sar predstavlja BiH na Eurosongu 2012.

Bosnu i Hercegovinu će na 57. Takmičenju za Pjesmu Evrovizije, narednog maja u Azerbejdžanu, predstavljati mlada i uspješna kantautorica Maya Sar, saopšteno je danas.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, punopravna članica EBU-a, je na osnovu Pravila Takmičenja za Pjesmu Evrovizije 2012, odlučila je da za predstavnicu Bosne i Hercegovine angažuje umjetnicu, koja je svojim autorskim umjećem, osebujnim muzičkim stilom i talentom, za kratko vrijeme ostvarila vrhunske rezultate i postigla značajne uspjehe na bosansko-hercegovačkoj i regionalnoj muzičkoj sceni!, kaže se u saopštenju BHRT-a.

Maya Sar će u Bakuu, u maju 2012. godine pjevati vlastitu kompoziciju, koju će BHRT premijerno objaviti početkom naredne godine u programu BHT 1 i BH Radija 1.

Takmičenje za Pjesmu Evrovizije – Eurovision Song Contest predstavlja najveći globalni medijski spektakl pored Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u fudbalu. Već 57 godina, Eurosong je najveći, najgledaniji i najpopularniji televizijski format u Evropi, koji svake godine prati preko 200 miliona gledalaca u direktnom televizijskom prenosu.

Zahvaljujući pobjedi azerbejdžanskog dueta Ell/Nikki sa pjesmom „Running Scared“, Eurosong 2012 biće održan u Bakuu 22, 24. i 26. maja.

 

Informer.ba