Izdvojeno Muzika Showbiz Udarno

Merlina čuva oko 400 policajaca

Sve je spremno za večerašnji koncert Dina Merlina, uključujući i snage bezbjednosti. Oko četiri stotine policajaca brinuće o javnom redu i miru svaki dan tokom tri rasprodata koncerata u „Beogradskoj areni“

Kako „Alo!“ saznaje iz vrha MUP-a Srbije, oko četiri stotine policajaca brinuće o javnom redu i miru svaki dan tokom tri rasprodata koncerata u „Beogradskoj areni“. I pored toga što je skup visokorizičan zbog prethodnih najava desničarskih organizacija da će protestovati ispred „Arene“, saobraćaj oko dvorane će se odvijati nesmetano, pa građani neće trpjeti zbog povećanih mjera bezbjednosti.

” U „Areni“ će tokom koncerta biti 100 policajaca u civilu. Napolju, odnosno oko „Arene“, biće raspoređeno njih 200 u uniformama i još stotinjak u civilu. Nekoliko sati pred koncert policija će sa psima tragačima prekontrolisati „Arenu“ spolja i iznutra. Ona je unutra potpuno pokrivena video-nadzorom, tako da ćemo u svakom trenutku moći da vidimo šta se dešava” – objašnjava sagovornik “Alo”-a. Policija će posebno obratiti pažnju na prva dva koncertna dana, iako je bosanski pjevač najavio i održavanje trećeg koncerta. Iz MUP-a kažu da ne žele da nagađaju ko je sve došao do karata i da će kontrola svih koji ulaze u „Arenu“ biti oštrija nego obično.

” Upravo zbog nekih najava po medijima da bi neke desničarske organizacije mogle da izazovu nered, naše angažovanje će biti posebno pojačano večeras i sutra. Mi ne znamo ko je sve kupio karte, ali ništa nećemo prepustiti slučaju, tako da će svi koji budu ulazili u „Arenu“ biti detaljno pregledani, Pored toga, niko od posjetilaca neće moći da unese nikakva obilježja ili eksplozivne naprave “dodaje sagovornik.

Uporedo sa informacijama da će obezbjeđivanje koncerta bosanskog kantautora i bivše jugoslovenske zvijezde građane Srbije koštati skoro milion eura, iz MUP-a poručuju da će angažovanje njihovih pripadnika biti u okviru redovnih dužnosti, te da neće izazvati dodatne troškove u budžetu.

Kako stvari stoje, politički vrh Srbije izgleda neće biti među VIP zvanicama na koncertu Dine Merlina. Uz zvuke “Kokuznih vremena” ili “Moj je život Švicarska” neće đuskati ni predsjednik Srbije, iako je najviše zaslužan za dolazak bosanske zvijezde. Podsjetimo, i sam Merlin je nedavno izjavio: “Iskren da budem, i gospodin Tadić je jedan od razloga mog dolaska u Srbiju.”

Predsjednik ima obaveze. Trenutno je u Briselu, a i kad se vrati, nema u planu da ide na taj koncert” – rečeno je u njegovom kabinetu.

 

Informer.ba