Izdvojeno Muzika Showbiz Udarno Video

Merlin:”Love in Rewind” u finalu Eurosonga

U drugoj polufinalnoj noći Eurosonga Dino Merlin je imao odličan nastup pred oko 18.000 gledalaca u Areni Esprit u Dusseldorfu i nekoliko miliona njih ispred TV ekrana, a Evropa je odlučila da “Love in Rewind” želi čuti i u finalnoj večeri koja će se održati u subotu navečer.

Atmosfera u dvorani je bila odlična, a naši predstavnici su dobili i gromoglasni aplauz na kraju pjesme. Merlinova ekipa bila je besprijekorna, a tokom izvedbe u publici su se mogle vidjeti visoko podignute bh. zastave.

Tokom druge polufinalne noći milionska publika u Evropi je čula 19 pjesama različitih muzičkih stilova, ali samo njih 10 je prošlo u finale, a to su: Bosna i Hercegovina, Estonija, Rumunija, Moldavija, Irska, Danska, Austrija, Ukrajina, Slovenija i Švedska.

Dakle, osim ovih deset, u finalu u subotu ćemo gledati i predstavnike: Srbije, Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švicarske, Mađarske, Finske, Rusije i Islanda, kao i onih pet takozvanih “velikih” koje se uvijek direktno plasiraju u finale, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka i Španija.

Informer.ba