Film Izdvojeno Showbiz

Minka Muftić: Penelope Cruz je kolegica s kojom snimam, ali nisam dio masovne euforije

Ekipa filma ‘Venuto al Mondo’ u kojem glavnu ulogu igra španska glumica Penelope Cruz, jako je velika, radi se vrlo studiozno i uz velike pripreme, kazala je danas novinarima bh. glumica Minka Muftić, koja tumači jednu od uloga u filmu italijanskog reditelja Sergija Castellitta.

Ona je također prisustvovala prvom danu snimanja filma na Jevrejskom groblju u Sarajevu i jedina je prišla bh. novinarima kako bi dala kratku izjavu.

Navela je da se radnja filma dešava i u sadašnjem i u prošlom vremenu, tokom rata u BiH, te da ona igra ženu Anelu uključenu u potragu za fotoreporterom Diegom.

“Radnja filma je vrlo zanimljiva i slojevita. Scenarij je izuzetno veliki, mislim da predstavlja materijal za dva filma“, istaknula je Muftić.


Komentirajući prve utiske sa snimanja, ova je bh. glumica navela da je riječ o visokokvalitetnoj produkciji i uvjetima snimanja.

“Kada se radi o BiH, naši su glumci navikli na nešto skromnije uslove, ali ovo je za velike koprodukcije normalno, dok za nas to graniči s luksuzom“, kazala je ona.

S Penelope Cruz se još nije susrela, jer je u vrijeme davanja izjave novinarima čekala da počne snimanje njene scene. Muftić ipak nije podlegla masovnoj euforiji kada je riječ o toj holivudskoj glumici.

“Svakog čovjeka poštujem, ali nemam hodajućih bogova, jedan je Bog. Penelopa Cruz je kolegica s kojom ću snimati, uz zaista veliko poštovanje prema njoj kao glumici koja mi djeluje vrlo simpatično“, smatra Muftić.

Film će snimati dijelom na bosanskom, dijelom na engleskom jeziku te otkriva da će i Cruz pojedine dijelove teksta govoriti na bosanskom jeziku.

Kada je riječ o saradnji s rediteljem Sergom Castellitom, Muftić ističe da je susret s njim bio vrlo kratak, ali ugodan, te da je dogovoreno nekoliko dana snimanja njenih scena.

Potvrdila je da će snimanje filma nakon Sarajeva biti nastavljeno u Italiji.

 

Fena/Informer.ba