Izdvojeno Kultura Showbiz

Mirela Muračević: Moje ambicije su modna fotografija

Za mladu i uspješnu fotografkinju Mirelu Muračević  fotografija je bijeg u svijet gdje šutnjom odaje sve. Počela je u Berlinu gdje je načinila svoje prve fotografije, educirala se i zauvijek zavoljela fotografiju kao medij. Samo za naš portal opisala je svoju ljubav prema poslu te nam otkrila koje su to njene  ambicije danas  u gradu Sarajevu u koji se vratila nakon uspješne karijere u Berlinu:

“Moji počeci vezani su za Berlin, grad uz kojeg sam odrasla i grad koji mi je pružio vječnu ljubav prema ovom poslu. Od malih nogu s kistom u ruci sam potegnula u svijet umjetnosti uz kojeg se nadovezala i fotografija. Samim tim sto su moja interesovanja bila veća prema likovnoj umjetnosti tak se i razvila ideja da bih mogla krenuti i u pohod na fotkanje prelijepih uglova svijeta koje samo fotografija moze opisati u trenu. Edukaciju sam dobivala od izvrsnih Berlinskih fotografa koji su me naučili da svijet gledam bolje, na način da i onu ružnu stranu nekog ugla kroz objektiv učinim savršenom. Još uvijek sam u kontaktu s svojim edukatorima i čest sam posjetioc Berlinskih galerija čiji su oni organizatori.

Danas radim na projektu koji treba uskoro doživjeti i svoj prvi javni pogled u ono na čemu već mjesecima radim. U svom dosadašnjem radu bazirala sam se na fotografije koje su usko povezane s likovnom umjetnošću nesto sasvim novo barem sto se tiče naših prostora. Maštovit prikaz preokreta mnoštva različitih boja obrađen kroz fotografiju u savim neobičnom i nesvakidašnjem formuliranju jedne stvarnosti u kojoj se nalazimo. Moje daljnje ambicije su svakako modna fotografija.”

 

                                                                                                                                                             Adi Hodžić/Informer.ba