Film Izdvojeno Showbiz Udarno

Mirjana Karanović: Angelina Jolie se ne treba nikome izvinjavati

Angelina Jolie se ne treba nikome izvinjavati niti iko ima prava da je pita zašto je ona snimila taj film i zašto nije snimila nešto drugo, izjavila je u intervjuu Dnevnom Avazu kultna glumica i borac za ljudska prava Mirjana Karanović. 

Komentirajući reakcije na film Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” u Republici Srpskoj i Srbiji, Karanović je navela kako se radi o akciji u kojoj i uspijevaju, ističući da će za nekoliko godina sve biti drugačije.

‘Da, sve će biti drugačije. Bit će kako su bosanski muslimani napali Srbiju, a Srebrenica se nikad nije dogodila. Bit će da su sve te silovane žene u stvari lažljivice. I reći će da je to istina!?”, navela je Karanović.

S obzirom da se sa prikazivanjem filma “U zemlji krvi i meda” u RS-u  ponavlja priča kao sa “Grbavicom”, niko ga ne želi prikazivati javno, traže se alternativni prostori, Karanović podsjeća da je “Grbavica” u Republici Srpskoj bila jedan od najgledanijih filmova, na piratskim kopijama.

”Neko je zaradio na tome. I na ovome će neko da zaradi. Stvari su u suštini vrlo prozaične i vrlo jednostavne. Tu se malo paradira ideologijama, a zapravo je novac bitan’‘, navela je Karanović u intervjuu.

 

Fena/Informer.ba