Film Izdvojeno Showbiz

Mirjana Karanović: Drogirala sam se iz očaja!

Slavna glumica Mirjana Karanović otkrila je u razgovoru za hrvatski 24 ekspres da je u mladosti probala marihuanu i hašiš, a da je tokom devedesetih, u periodu potpunog očajanja, utjehu potražila u ekstaziju i kokainu!

“Imala sam dvadesetak godina i stalno sam jurcala auto-stopom u Zagreb. Tamo su počeli da se otvaraju kafići u kojima su se okupljali muzičari, pisci, glumci… Imala sam odličnu ekipu, uprkos nestašici benzina i kafe, sve smo mogli. U to vrijeme pušili smo uglavnom marihuanu i hašiš” – prisjetila se Mirjana prvih eksperimenta s „lakim“ drogama.

A kada su došla neka mnogo teža vremena za sve nas, ona je pokušala da taj period prevaziđe koristeći jače narkotike.

“Početkom 90-ih, iz potpunog očajanja, nekoliko puta sam probala kokain, ali njime nisam bila fascinirana, nekako to nije bila moja droga” – kazala je glumica i dodala:

I onda sam jednom probala ekstazi, ali mi je od njega bilo strašno zlo i shvatila sam da ne bi trebalo da se igram s tim. Nikada me nije privlačila ni jedna vrsta zavisnosti – ni od ljudi, ni od stvari, ni od poroka. Ne volim kad neko ili nešto upravlja mnome jer sam osoba koja voli da kontroliše stvari. Recimo, preko noći sam prestala da pušim i s tim nemam nikakav problem.”

Karanovićka je u intervjuu naglasila da i dalje uživa u statusu neudate žene.

Ja ne mogu da pratim nekoga niti bih pristala da budem nečija pratilja. Budući da nisam bila spremna da u životu imam slugu niti bi mi imponovalo da imam pored sebe nekog potrčka, mislim da je bolje ovako. U svakom slučaju, moja je deviza: „Bolje je imati dobrog ljubavnika nego lošeg muža“ – objasnila je glumica.

 

Informer.ba