Lifestyle Showbiz

Možda je problem u tebi: Sedam načina razmišljanja zbog kojih si još uvijek solo

Ljubavna situacija u kojoj se trenutačno nalaziš nije zadovoljavajuća? Umjesto da za svoju “nesreću” kriviš cijeli muški rod, provjeri je li možda problem upravo u tebi:
On je previše…

Sa svakim novim frajerom dolazi i rizik od razočaranja – bilo u vidu odbijanja ili pak shvaćanja da ti se ipak ne sviđa toliko koliko bi to željela.

Čak i kad se odlučiš dati svoj broj i otići na “dejt”, polako na vidjelo izlazi tvoj mali psihoanalitičar koji jednostavno ne može zašutjeti.
Po glavi ti se počinju motati misli poput:

Čini mi se da je bio pregrub s konobarom ili pisao je previše poruka za vrijeme koje je trebao provoditi sa mnom“.

Dakle, naiđeš na neku, gotovo nebitnu stvar, od muhe napraviš slona te izradiš cijeli psihološki profil tvog novog frajera na temelju nekoliko “negativnih” situacija koje ti se nisu svidjele. Na kraju zaključiš kako je ipak najbolje da se više ne vidite jer je “očito” kako se nećete dobro slagati.

Moram biti u vezi kako bih bila sretna

Vjerovala ili ne, jedna od stvari zbog kojih si sama jest očajnička potreba za bivanjem u vezi. Nitko ne želi igrati ulogu spasitelja u tvom životu i biti jedini izvor tvoje sreće. Imati vlastiti život, hobije i prijatelje ključ je nečije sreće. Kao što ni ti ne želiš frajera koji će ti biti priljepak, tako ni on ne želi curu koja neće znati živjeti bez njega.

Više nema kvalitetnih muškaraca

Nije fer osuđivati cijeli muški rod zbog nekoliko loših iskustava koje si doživjela na vlastitoj koži. To što te je bivši dečko prevario ili to što nisi bila na kvalitetnom spoju mjesecima, ne znači da je ponestalo dobrih muškaraca vrijednih tvoje pažnje.

Opet ću ponavljati iste greške

Vjerojatno imaš neke loše navike koje su uništile vezu, dvije ili tri. Možda si prezahtjevna, prepotrebita, kontrol manijak ili preljubomorna? Ako si došla do zaključka da su tvoje mane odgovorne za raspad veza, a ne muškarci s kojima si dosad izlazila, onda si na dobrom putu iznalaska rješenja za problem koji te muči. Zapamti da uvijek imaš mogućnost kontrole i izbora svojih postupaka.

Ne sviđam mu se dovoljno

Misliš da mu se ne sviđaš samo zato što na tvoju poruku nije odgovorio odmah ili te nije pozvao na druženje s prijateljima? Skloni smo donošenju preranih zaključaka, pogotovo kad osobu ne poznajemo dovoljno. To što nije odgovorio onda kad si ti to sebi zamislila da bi trebao, ne znači apsolutno ništa, a postoji i niz razloga zbog kojih se to moglo dogoditi. Pretpostavkama ovdje nema mjesta, radije ga pitaj otvoreno na čemu ste te time oboma učini uslugu.

Nisam materijal za udaju

A što bi točno trebao biti “materijal za udaju”? Djevojka koja savršeno kuha, čisti, pegla, pere i, naravno, vodi ljubav? Savršena djevojka ne postoji isto kao što ne postoji ni savršen muškarac. Svi smo mi malo “ćaknuti” i čudni na sebi svojstven način. Potrebno je samo naći onog kome to neće smetati i kojem će tvoje mane zapravo biti simpatične.

Fokusirana sam na karijeru

Ljubav i karijera nisu međusobno isključivi pojmovi. Jednom kad to shvatiš, bit ćeš otvorenija prema potencijalnim vezama i frajerima koji su također, baš kao i ti, trenutačno orijentirani na karijeru.

Index.hr/Informer.ba