Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Muke ovisnika o seksu: Pitao 300 bivših cura da mu pomognu otkriti zašto ne može voljeti

Britanac Jeff Leach, koji će uskoro proslaviti 30. rođendan, napokon je priznao da je seksualni ovisnik i da taj problem mora nekako riješiti. Jeff se seksao s tristotinjak žena te nikako nije uspijevao održati vezu stabilnom pa su ga djevojke napuštale. Nakon što je shvatio da se većina njegovih prijatelja skrasila u stabilnim vezama i da planiraju proširenje porodice, Jeff je odlučio nešto hitno poduzeti. Odlučio je pronaći odgovore postavljajući pitanja bivšim djevojkama, ljubavnicama i curama s kojima je spavao samo na jednu noć. “Bilo je to puno poziva, poruka i tweetova, ali se isplatilo”, izjavio je za BBC.

“To što svaku ženu vidim kao potencijalnu seksualnu partnericu čini me jadnim, umara me i ostavlja osjećaj praznine i usamljenosti”, priznao je na početku svoje potrage. “Pomisao da moje seksualno ponašanje nije normalno već je riješilo dio problema pa sam razgovarao s bivšim partnericama i seksualnim terapeutima. Moja bivša djevojka Nicola nazvala me veoma egocentričnim, slično su napravile još dvije djevojke. Claire, s kojom sam imao najdužu vezu, priznala mi je da misli da ne mogu biti suosjećajan i da je strahovala da ću je prevariti te je stoga prekinula vezu sa mnom. Užasava me misao na to koliko sam djevojaka povrijedio, ali i koliko sam dobrih prilika zbog svog ponašanja propustio”, priznao je.

“Seksualna ovisnost je poput bilo kojeg ponašanja izvan kontrole”

“Kada sam posjetio Paulu Hall, seksualnu terapeutkinju, ona mi je objasnila sve moje `simptome`. Seksualna ovisnost je poput bilo kojeg ponašanja izvan kontrole. Ako činite to, a više ne znate zašto te ako se često kajete poslije seksa, ali svejedno to nastavljate činiti, znači da ste ovisnik o seksu. Morate naučiti voljeti sebe i uživati u svom društvu`, rekla mi je terapeutkinja”, prepričao je Jeff novinarima.

Mladić misli da dio krivice snose i njegovi roditelji jer nisu imali skladan brak pa smatra da su njihove svađe jedan od uzroka njegovog današnjeg emotivnog distanciranja. “Mislim da je korijen njegovog ponašanja i ovisnosti u tome da je on zapravo još uvijek mali dječak koji nije imao priliku imati vlastite osjećaje koje bi ispoljio. Nastavit će se utapati u svojim strahovima sve dok se ne suoči s njima, bez obzira je li tu riječ o seksu, drogi ili alkoholu”, zaključila je terapeutkinja.

“Shvatio sam da dok god nisam zadovoljan sobom i ne volim sebe, neću ostvariti intimni ljubavni odnos”

S druge strane, Jeff je brzo donio svoj zaključak: “Shvatio sam da dok god nisam zadovoljan sobom i ne volim sebe, neću ostvariti intimni ljubavni odnos s nekim drugim. Stoga se moram posvetiti analiziranju vlastitih osjećaja uz pomoć psihoterapeuta i proći jedan dugi proces prije nego se odlučim upustiti u ljubavne odnose. Ipak, već sam na putu shvaćanja i mogu si pogledati u oči te reći da imam hrabrosti ovo proći do kraja kako bih dobio svoju priliku”, prenosi Index.

 

Informer.ba