Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Muškarci iskreno izjavljuju ljubav tek poslije seksa

Žene su romantičniji pol, ali muškarci su ti koji će prvi reći “Volim te”. Takođe, ako vam ljubav izjave poslije seksa veća je vjerovatnoća da su njihova osjećanja iskrena.

Prema novoj studiji, 70 odsto muškaraca će prvi reći “Volim te” svojoj partnerki. Istraživači iz Masačusetsa, proučavali su muškarce od sredine dvadesetih do šezdesetih godina. Zaključili su da osim što uglavnom prvi izraze emocije, muškarci su u izjavama ljubavi iskreniji poslije seksualnog odnosa, piše Daily Mail.

Kako su istraživači objasnili oba pola su genetski programirani da ulaze u veze gdje postoji potencijal za trudnoću, zbog čega izjave ljubavi dolaze poslije seksa. Takođe, studija je otkrila da muškarac koji prije seksualnog odnosa ženi kaže “Volim te” najvjerovatnije sa njom ne želi dugu vezu.

”Ako vam kaže da vas voli prije seksualnog odnosa, trebalo bi da budete skeptični” -kaže Džoš Akerman, vođa istraživanja i dodaje da poslije seksa ne postoji dvosmislenost kojom žele da dobiju nešto drugo, prenosi Smedia.

 

Informer.ba