Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Muškarci tokom života promjene duplo više partnerki od žena

Istraživanje o seksualnim navikama stanovništva koje je nedavno sprovedeno u Engleskoj, pokazalo je da prosječan muškarac tokom života promijeni oko 9,3 partnerki, a žena oko 4,7 partnera, dok je 27 posto muškaraca i 13 posto žena priznalo da je imalo više od 10 partnerki, odnosno partnera.

Kako prenosi britanski „Dajly Mail, a prenosi Srbijanet ova razlika u broju partnera je uočena kod muškaraca i žena starosti između 25 i 34 godine, a istraživanje je otkrilo da je čak četvrtina ispitanih žena imala jednog seksualnog partnera tokom života, a samo jednu partnerku je imalo i 17 posto muškaraca.

Međutim, ovo istraživanje je otkrilo i zabrinjavajuć podatak da je više od četvrtine mladih žena izgubilo nevinost dok su bile ispod zakonske granice za seks, a nekoliko njih je priznalo da su nevinost izgubile sa 15 ili manje godina.

Takođe, jedan broj ispitanika starosti između 16 i 24 godine je već promijenio više od 10 partnera.

Alarmantan je podatak da raste broj tinejdžerki koji nisu prešle zakonsku granicu za seks. To je vrlo ozbiljan problem koji predstavlja izazov za zdravstveni sektor, ali i društvo u cijelini“, izjavila je Daian Abot iz ministarstva zdravlja.

Stručnjači ističu da je ovaj problem velik i da se može riješiti uz pomoć seksualne edukacije mladih, ali i ukazivanjem na pogrešnu sliku koji mediji šalju društvu.

 

Informer.ba