Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Muškarci varaju zbog seksa, a žene zbog ljubavi i samoće

Odranije se vjeruje da žene u preljubu ulaze srcem, a muškarci isključivo zbog fizičke privlačnosti. Američki stručnjak Ian Kerner sada se pozabavio razlozima zbog kojih se oba pola odlučuju na prevaru, i potvrdio da je muškarcima glavni razlog za švrljanje – seks.

Poznati terapeut objašnjava da je njegovo istraživanje pokazalo kako muškarce na preljubu motiviše želja za aktivnijim seksualnim životom, za različitim vrstama seksa, upuštanje u odnos bez opasnosti razotkrivanja. Kao razlog se pojavljuje i potvrda vlastite seksualnosti, seksualna radoznalost, osjećaj da je ’baš on u pravu’, uzbuđenje koja izaziva osvajanje, jačanje ega, uticaj i pritisak okoline, ali i poznata holivudska dijagnoza – zavisnost od seksa.

Sa druge strane, žene se u prevaru upuštaju zbog ispunjenja potrebe za emotivnom vezom, nezadovoljstva trenutnim partnerom, brakom ili vezom, žudnje za muškom pažnjom, želje da se ponovno osjećaju poželjno, da ponovno dožive romansu ili osjete strast. Tu je i želja da se osjećaju posebnim, ali kao razlog se navode i dosada ili usamljenost, kao i osjećaj da ih partneri zanemaruju i uzimaju zdravo za gotovo. Kao i muškarci, i žene su se izjasnile da jedan od razloga može biti želja za seksualnim uzbuđenjem. Prenosi Srbija.net.

Muškarci varaju zbog seksa, a žene zbog ljubavi. Oni mogu lako da razdvoje seks od osjećanja, a ženama su za seks prijeko potrebna osjećanja i emotivna povezanost’ tvrdi Ian Kerner.

 

Informer.ba