Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Muškarci više misle na seks, ali ga žene žele češće

Istraživači su otkrili da muškarci misle o seksu, u prosjeku, 13 puta dnevno, što znači 4.745 puta godišnje, piše “Dejli telegraf”. Trećina muškaraca priznala je da je seks često prva stvar na koju pomisle kada se probude ujutru.

Žene, s druge strane, misle na seks u prosjeku pet puta dnevno ili 1.825 puta godišnje.

Muškarci su poznati po tome da mnogo misle o seksu, ali su istraživači bili zapanjeni brojkom na koju su naišli. Međutim, kada su upitali 3.000 muškaraca, koliko je učestvovalo u studiji, koliko često imaju seks, kazali su da moraju da se zadovolje sa dva puta nedeljno, ili 104 puta godišnje. Ali tri četvrtine muškaraca tvrdi da su zadovoljni sa ovom brojkom.

Iako mnogo rjeđe razmišljaju o seksu, samo 58 odsto žena je reklo da je zadovoljno količinom seksa koji imaju.

Studija je, takođe, pokazala da se 43 odsto parova svađa oko toga ko inicira seks, a da su ipak muškarci ti koji vjerovatnije naprave prvi potez u spavaćoj sobi.

A kako najbolje da oraspoložite partnera za vođenje ljubavi? Svaki treći muškarac misli da je dobitna kombinacija večera uz svijeće poslije koje slijedi masaža, dok žene više nade polažu u ples uz romantičnu muziku ili kuvanje partnerovog omiljenog jela.

 

Smedia/Informer.ba